Za one koje nikako da dočekaju prosidbu, evo ideje kako natjerati vodu na svoj mlin

prosidba-tuzba

Ti i tvoj dragi već ste dugo vremena zajedno, a on nikako da klekne i konačno te pita hoćeš li se udati za njega? Možda razmišljaš kako mu dati do znanja da je vrijeme za zaruke?

U sličnoj situaciji našla se i 26-godišnja Gertrude Ngoma iz Zambije koja je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i poduzeti zaista drastične mjere. Naime, svog dečka Herberta Salalikija izvela je na sud jer joj je dosadilo čekati da je zaprosi i oženi. Gertrude je tražila da Herbert iznese svoje buduće planove pred sud i na taj se način na njih obveže.   

Gertrude želi znati kako će izgledati njena budućnost

Gertrude je zaista poduzela krajnje mjere nakon što Herbert nije ispunio obećanje koje joj godinama daje, a to je – brak. Unajmila je odvjetnika i tražila od Herberta da jasno iznese svoje planove za budućnost. Još jedan razlog zbog kojeg se odlučila na taj korak je i sumnja u njegovu vjernost. Naime, Gertrude je uhvatila Herberta kako šalje poruke drugoj ženi.

prosidba-tuzba

Herbert kaže kako si ne može priuštiti vjenčanje

28-godišnji Herbert na sudu u svoju je obranu rekao kako se želi vjenčati s Gertrudom, ali nema dovoljno novaca za vjenčanje. Osim toga, istaknuo je kako mu Gertruda nije pružila pažnju kakvu zaslužuje.

U Zambiji postoji tradicija u kojoj muškarci plaćaju tzv. lobolu, odnosno „naknadu za zahvalnost“ obitelji svoje zaručnice kao znak da će paziti na svoju ženu. Iako je Herbert to učinio, njih dvoje nikad nisu živjeli zajedno iako imaju zajedničko dijete već Gertrude živi sa svojim roditeljima.

Sutkinja je savjetovala Gertrude da tuži Herberta zbog kršenja bračnog ugovora, ali je rekla da u ovom slučaju vlasti ne mogu učiniti ništa više. Također im je savjetovala da pokušaju riješiti slučaj izvan suda.

Nadamo se da ipak nećeš poput Gertrude izvesti svog dečka na sud, već mu na indirektan način dati do znanja kako osjećaš da je vrijeme za zaruke. A uvijek postoji i opcija da ti zaprosiš njega. 😉

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se