Nauči kako oblikovati nokte, radiš li vjenčanu manikuru – sama

vjencana-manikura-sama

Tvoje vjenčanje sve je bliže pa razmišljaš o svojoj savršenoj manikuri. Nokti su ti zdravi i lijepi pa ih ne želiš oštetiti gelovima niti ih podvrgnuti UV zračenju lampi.

Želiš li napraviti svoju predivnu vjenčanu manikuru potpuno sama, imaj na umu da je za nju potrebno znati dobro oblikovati nokte pazeći na duljinu i širinu svojih prstiju. Upravo zato smo pripremile nekoliko savjeta koji će ti pomoći odrediti koji je oblik noktiju savršen za tebe. Pa krenimo. 😊

Okrugli oblik savršen je za kratke nokte

Ako su tvoji nokti kratki, tada je okrugli oblik najbolji izbor za tebe. Svoje nokte rašpaj u zaobljeni oblik i na taj ćeš postići lijep izgled noktiju, ali i njihovu otpornost. Drugim riječima, kratki i okrugli nokti manje su skloniji pucanju za razliku od dugih. Tako možeš mirno spavati jer ćeš znati da će tvoji nokti, ali i vjenčana manikura trajati.

Imaš kratke nokte i široke prste? Tada je ovalni oblik noktiju idealan za tebe

Iako ovalni oblik noktiju izgleda odlično na većini prstiju, ipak najbolje odgovara onima koji imaju kratke i široke prste. Zašto? Ovaj će oblik vizualno izdužiti prste ostavljajući ženstveniji izgled noktiju.

ovalni-oblik-nokta

Izvor: amazon.com

Postoji nekoliko mogućnosti kako oblikovati svoje nokte u ovalne: ravni nokat s ovalnim vrhom, čisti ovalni oblik i četvrtasto-ovalni oblik. Ravni nokat s ovalnim vrhom postići ćeš tako da svoj dugi nokat zaobliš samo na vrhu nokta, odnosno na sredini vrha nokta.

S druge strane, čisti ovalni oblik možeš postići da nokat zaobliš od početka samog nokta, a ne samo na njegovom vrhu. Savjetujemo ti da ovaj oblik noktiju ne koristiš ako imaš izrazito duge nokte jer ćeš ih na taj način učiniti slabijima i krhkima. Vjerujemo kako se ne želiš dovesti u situaciju da skrivaš svoje nokte na dan svog vjenčanja.  

Treći, ali ne i manje lijepi je četvrtasto – ovalni oblik noktiju. Ovaj oblik najbolji je izbor ako imaš vrlo široke prste. Kao i kod čistog ovalnog oblika, nokat rašpaš od njegovog početka, no vrh oblikuješ u četvrtasti oblik. Nokti u ovom obliku lakši su za održavanje od noktiju ovalnog oblika.

cetvrtasti-oblik-nokta

Izvor: weheartit.com

A što je s četvrtastim oblikom noktiju?

Ovaj oblik noktiju će ti najbolje odgovarati ako imaš duge i tanke prste. Vrh nokta izrašpaj pod pravim kutom, a njegove rubove malo zaobli kako ne bi došlo do čestog pucanja. Imaš li kraće i šire prste, četvrtasti oblik noktiju pravi je izbor za tebe.

Bademasti i stilleto oblici noktiju danas su veoma popularni  

Bademasti i stilleto oblici noktiju izgledaju neobično no u posljednje su vrijeme veoma popularni. Kod bademastog oblika, nokti se rašpaju slično kao i ovalni samo što je vrh nokta nešto duži.

nokti-bademastog-oblika

Izvor: society19.com

Stilleto oblik noktiju sličan je bademastom samo što je nokat još više zašiljen na vrhu. Bez obzira što su lijepi, vrlo ih je teško održavati jer su skloniji pucanju.

Nadamo se da su ti ovi savjeti pomogli da otkriješ oblik noktiju koji ti savršeno odgovara kako bi tvoja vjenčana manikura bila božanstvena! 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se