10 tema za vjenčanje za svaku mladenku

deset-tema-za-vjencanje

Jesi li odredila tematiku vašeg vjenčanja? U slučaju negativnog odgovora ostani smirena bez obzira na to što se vaše vjenčanje bliži brzinom munje ili je ono tek za godinu dana. Malo smo prošvrljale internetom i naišle na one najpopularnije teme. Zato smo ih i odlučile popisati, dodati par fotografija i inspiracija će, vjeruj nam, doći sama od sebe.

Krenimo redom! 😊

Ah, ta romantika

Nježne nijanse, obilje cvijeća, pastelne boje, viseće svjetiljke ili lusteri, cvjetni zid, kaligrafija, raskošna vjenčanica, sala prepuna svijeća elementi su koje svakako trebaš uvrstiti u svoje vjenčanje želiš li pravu pravcatu romantičnu atmosferu.

tema-za-vjencanje
Izvor: i.pinimg.com
tema-za-vjencanje
Izvor: brides.com

Vintage

Inspiraciju crpi iz prošlog desetljeća i svoje vjenčanje začini sljedećim detaljima:

  • Starim gramofonima ili fotoaparatima
  • drvenim stolovima
  • romantičnim staklenim vazama
  • crno-bijelim rasporedom gostiju
  • antiknim čašama za vino
  • porculanskim tanjurima ili
  • oldtimerom za odlazak mladenaca.
vintage
Izvor: stylemepretty.com
vintage
Izvor: ohweddinglady.com
vintage
Izvor: ohweddinglady.com

Moderno

Što se tiče modernih vjenčanja, ona se okreću individualnosti, što znači da bi cijelo vjenčanje trebalo prikazivati osobni stil. Primjerice, uklopi svoju omiljenu boju u vjenčanje ili izaberi jednostavnu vjenčanicu u kojoj ćeš moći nesputano uživati cijeli dan. Vlastite izraze ili uzrečice upotrijebi na pozivnicama, zahvalnicama ili natpisima, a  klasičnu tortu na katove zamijeni opuštenijom te modernijom verzijom. Uzvanike pak iznenadi nečim posve originalnim, zato se prepusti mašti.  

tema-za-vjencanje
Izvor: deerpearlflowers.com

Rustikalno

Rustikalna vjenčanja u današnje su vrijeme sve veći hit. Tako su vjenčanja ljubiteljica ovog stila inspirirana seoskim motivima. Dakle, ona se obično održavaju na imanjima, farmama ili dvorištima.

Što se tiče dekoracije, u ovu temu savršeno će se uklopiti poljsko cvijeće u limenkama ili staklenkama, kao i lampice te fenjeri koji će biti zaslužni za čaroban ugođaj. Biraš li vjenčanicu u ovom stilu naš savjet je zasjati u jednom čipkastom modelu :).

rustikalno-vjencanje
Izvor: i.pinimg.com

Vrtni štih

Ako ti i dragi planirate intimnije i ležernije slavlje, što kažeš na vjenčanje na otvorenom u prelijepom vrtu? Znamo da mami uzdahe, a i idealno je za proljetne i ljetne datume.

tema-za-vjencanje
Izvor: i.pinimg.com

Boemsko

Jednostavnost, mnoštvo cvijeća, resice, lepršave haljine, šarenilo boja, ukrasni jastuci ili viseći ukrasi od makrame detalji su koje će ljubiteljice boho stila ukomponirati u svoje vjenčanje. Da vas čujemo, kome se sve sviđa ova tema za vjenčanje? 😉

boho-stil
Izvor: i.pinimg.com
boho-stil
Izvor: weddingchicks.com

Art-Deco

Kada bi trebale opisati Art-Deco u samo nekoliko riječi zasigurno bi ovaj stil opisale kao glamurozan, luksuzan, upečatljiv te elegantan. Simetričan dizajn, kombinacija modernog i starinskog, blještavilo, perlice i perje osnovni su elementi istoimenog stila.

P.S.: Planiraš li vjenčanje u ovom stilu, inspiraciju potraži u filmovima dvadesetih godina.  

art-deco
Izvor: stylemepretty.com
art-deco
Izvor: brides.com
Izvor: brides.com

Eco-friendly

Složit ćeš se s nama da je malo eco-friendly vjenčanja. Kad je već tako, pitamo se zašto ti i dragi ne biste pridonijeli ekološkoj održivosti i organizirali jedno takvo? Em ćete koristiti prirodne materijale, a možda čak i pokrenete novi trend eco-friendly vjenčanja ;).

eco-friendly
Izvor: weddingwire.com

Vjenčanje u blagdanskom duhu

Kuglice, lampice, mirisni bor, topli napitci, ukrasni snijeg, božićni klasici, šljokice, sjajne trakice nezaobilazni su detalji udaješ li se u prosincu.

tema-za-vjencanje
Izvor: insideweddings.com
tema-za-vjencanje
Izvor: glitterybride.com

Glazba

Bilo da se ti i dragi bavite glazbom ili jednostavno obožavate glazbu nema boljeg od inkorporiranja iste u vjenčanje. Zato smo i izdvojile ove kreativne ideje koje možeš upotrijebiti na svom glazbenom tematskom vjenčanju.

tema-za-vjencanje
Izvor: womangettingmarried.com
music-wedding
Izvor: theknot.com
music-wedding
Izvor: sugarpaste.co