10 tema za vjenčanje za svaku mladenku

vrtno-vjencanje-ideje

Jesi li odredila tematiku vašeg vjenčanja? U slučaju negativnog odgovora ostani smirena bez obzira na to što se vaše vjenčanje bliži brzinom munje ili je ono tek za godinu dana. Malo smo prošvrljale internetom i naišle na one najpopularnije teme. Zato smo ih i odlučile popisati, dodati par fotografija i inspiracija će, vjeruj nam, doći sama od sebe.

Krenimo redom!

Ah, ta romantika

Nježne nijanse, obilje cvijeća, pastelne boje, viseće svjetiljke ili lusteri, cvjetni zid, kaligrafija, raskošna vjenčanica, sala prepuna svijeća elementi su koje svakako trebaš uvrstiti u svoje vjenčanje želiš li pravu pravcatu romantičnu atmosferu.

Vintage

Inspiraciju crpi iz prošlog desetljeća i svoje vjenčanje začini sljedećim detaljima:

  • Starim gramofonima ili fotoaparatima
  • drvenim stolovima
  • romantičnim staklenim vazama
  • crno-bijelim rasporedom gostiju
  • antiknim čašama za vino
  • porculanskim tanjurima ili
  • oldtimerom za odlazak mladenaca.
vintage-vjencanje
Izvor fotografije: Canva

Moderno

Što se tiče modernih vjenčanja, ona se okreću individualnosti, što znači da bi cijelo vjenčanje trebalo prikazivati osobni stil. Primjerice, uklopi svoju omiljenu boju u vjenčanje ili izaberi jednostavnu vjenčanicu u kojoj ćeš moći nesputano uživati cijeli dan. Vlastite izraze ili uzrečice upotrijebi na pozivnicama, zahvalnicama ili natpisima, a  klasičnu tortu na katove zamijeni opuštenijom te modernijom verzijom. Uzvanike pak iznenadi nečim posve originalnim, zato se prepusti mašti.  

moderno-vjencanje
Photo by Ibrahim Boran on Unsplash

Rustikalno

Rustikalna vjenčanja u današnje su vrijeme sve veći hit. Tako su vjenčanja ljubiteljica ovog stila inspirirana seoskim motivima. Dakle, ona se obično održavaju na imanjima, farmama ili dvorištima.

Što se tiče dekoracije, u ovu temu savršeno će se uklopiti poljsko cvijeće u limenkama ili staklenkama, kao i lampice te fenjeri koji će biti zaslužni za čaroban ugođaj. Biraš li vjenčanicu u ovom stilu naš savjet je zasjati u jednom čipkastom modelu.

rustikalno-vjencanje
Photo by Eric Brehm on Unsplash

Vrtni štih

Ako ti i dragi planirate intimnije i ležernije slavlje, što kažeš na vjenčanje na otvorenom u prelijepom vrtu? Znamo da mami uzdahe, a i idealno je za proljetne i ljetne datume.

vrtno-vjencanje
Photo by Guanfranco G on Unsplash

Boemsko

Jednostavnost, mnoštvo cvijeća, resice, lepršave haljine, šarenilo boja, ukrasni jastuci ili viseći ukrasi od makrame detalji su koje će ljubiteljice boho stila ukomponirati u svoje vjenčanje. Da vas čujemo, kome se sve sviđa ova tema za vjenčanje?

boemsko-vjencanje
Photo by Jessica Rockowitz on Unsplash

Art-Deco

Kada bi trebale opisati Art-Deco u samo nekoliko riječi zasigurno bi ovaj stil opisale kao glamurozan, luksuzan, upečatljiv te elegantan. Simetričan dizajn, kombinacija modernog i starinskog, blještavilo, perlice i perje osnovni su elementi istoimenog stila.

P.S. Planiraš li vjenčanje u ovom stilu, inspiraciju potraži u filmovima dvadesetih godina.

art-deco-vjencana-torta
Izvor fotografije: lovelybride.com

Eco-friendly

Složit ćeš se s nama da je malo eco-friendly vjenčanja. Kad je već tako, pitamo se zašto ti i dragi ne biste pridonijeli ekološkoj održivosti i organizirali jedno takvo? Em ćete koristiti prirodne materijale, a možda čak i pokrenete novi trend eco-friendly vjenčanja.

eco-friendly-vjencanje
Izvor fotografije: hitched.co.uk

Vjenčanje u blagdanskom duhu

Kuglice, lampice, mirisni bor, topli napitci, ukrasni snijeg, božićni klasici, šljokice, sjajne trakice nezaobilazni su detalji udaješ li se u prosincu.

bozicno-vjencanje
Izvor fotografije: lifeinbloomchicago.com

Glazba

Bilo da se ti i dragi bavite glazbom ili jednostavno obožavate glazbu nema boljeg od inkorporiranja iste u vjenčanje. Zato smo i izdvojile ove kreativne ideje koje možeš upotrijebiti na svom glazbenom tematskom vjenčanju.

glazbena-tema-vjencanje
Izvor fotografije: featheredarrowevents.com

Izvor naslovne fotografije: Canva