Kako organizirati vegetarijansko ili vegansko vjenčanje

vegetarijsnsko-ili-vegansko-vjencanje

Kako i u svijetu, tako se i u Hrvatskoj sve više ljudi odlučuje za vegetarijanski ili veganski način prehrane.

Ako ste i ti i dragi ljubitelji ovakve ishrane, možda ste već razmišljali o jelovniku koji ne sadrži meso. Ili pak već unaprijed znate da se na popisu vaših uzvanika nalazi više osoba koje ne jedu meso niti druge životinjske proizvode. 

Iako ti se možda čini nemogućom misijom usrećiti ama baš sve, mi smo tu da ti dokažemo suprotno! 😊

Svečani vegetarijanski ili veganski jelovnik

Znamo da želiš ugoditi svim uzvanicima, no to ćeš jedino postići uzmeš li u obzir svačije prehrambene potrebe te ponudiš li im odgovarajuće opcije. 

Većina restorana i cateringa u Hrvatskoj, napomeneš li im unaprijed, će bez problema poslužiti vegetarijanska ili veganska jela.

No kako bi se što bolje pripremila, zamoli uzvanike da kod potvrde svog dolaska najave i koja jela preferiraju. Dakle, mesna, vegetarijanska ili pak veganska. Također, možeš ih pitati i za neke druge prehrambene potrebe ili alergije što će smatrati pažljivom gestom. 

Odlučiš li se za posluživanje kombiniranog jelovnika, postavljanjem švedskog stola možeš ohrabriti i ostale da kušaju razna jela. 

vegetarijansko-ili-vegansko-vejncanje

Potpuno vegetarijansko ili vegansko vjenčanje

Iako znamo da hrvatski običaji na vjenčanjima podrazumijevaju svadbeni jelovnik s puno različitih vrsta mesa, moguće je sastaviti svečani vegetarijanski ili veganski jelovnik koji ni jednog gosta neće ostaviti gladnim niti nezadovoljnim. Štoviše, sigurne smo da će mnogi biti oduševljeni originalnim jelovnikom jer će se on zasigurno razlikovati od onih koje su imali prilike kušati na drugim vjenčanjima. 

Zato upamti da potpuno vegetarijansko ili vegansko vjenčanje u Hrvatskoj jest neobično, no nikako nemoguće za organizirati.

Važno je da si uzmeš dovoljno vremena za pronalazak catering koji je iskusan u organizaciji vegetarijanskih vjenčanja te da angažiranom cateringu unaprijed postaviš sva važna pitanja o jelovniku koja te muče.

Veganske svadbene torte

Sigurno si primijetila trend sirovih i veganskih torti i kolača koji su u zadnje vrijeme sve popularniji.

Želiš li da vaše vjenčanje ostane zapamćeno po originalnim i ukusnim slasticama, zašto umjesto klasične svadbene torte ne bi poslužila vegansku tortu od voća, orašastih plodova i ledenih krema?

Izvor: crazyforus.com

Sigurne smo da će ovim ukusnim tortama svi biti oduševljeni, pa čak i oni koji inače jedu životinjske proizvode! 😉

Nadamo se da smo te ovim člankom ohrabrile da u svadbeni jelovnik uključiš i vegetarijanski ili čak veganski jelovnik!