Kada pričate s dobavljačima za vjenčanja, bili to cvjećari ili koordinatori sale, uvijek je dobro biti naoružan pitanjima. Tako je i kada pričate s keteringom, a postoji niz pitanja koja bi trebali postaviti jer je hrana jedan od najvažnijih i najskupljih elemenata vjenčanja.
Kako bi pronašli savršen ketering i izvukli najbolje moguće od hrane, smislili smo pitanja koja bi mogli postaviti na razgovoru. Ipak, imajte na umu da se neće sva pitanja odnositi na vrstu keteringa koju ste odabrali ili salu u kojoj će gosti uživati u izabranoj hrani pa si sami prilagodite listu.
- Kakvu vrstu hranu radite?
- Imate li primjere jelovnika? Možemo li ih vidjeti?
- Jeste li slobodni na datum našeg vjenčanja?
- Možete li raditi iz naše sale?
- Nudite li probnu večeru ili ručak dan poslije vjenčanja?
- S obzirom na naš XY budžet i broj gostiju, možete li odraditi ketering?
Tehnička pitanja
- Što vam je sve potrebno za rad ? (kuhinja, parkiralište, pristup, cijevi, otpad i sl.)
- Koliko vremena vam je potrebno da sve pripremite i iznesete u salu?
- Trebamo li mi zaposliti osoblje ili vi imate svoje? Koliko zaposlenika imate?
- Trebamo li se pobrinuti da vaši zaposlenici dobe ručak?
- Koliko ljudi trebamo zaposliti s obzirom na broj gostiju?
- Postavljate li stolove?
- Nudite li pranje suđa ako donesemo svoje posuđe?
- Možemo li iznajmiti vaše posuđe? Možemo li vidjeti slike?
Hrana
- Koje vrste hrane koja se jede rukama nudite i kako je poslužujete?
- Koje su nam opcije za predjelo?
- Koje su nam opcije za glavno jelo? Kako ga poslužujete?
- Radite li i deserte?
- Možete li napraviti svadbenu tortu?
- Nudite li kasnonoćnu hranu? Kada ju poslužujete?
- Možemo li kombinirati hranu s različitih menija?
- Možete li servirati sushi, pizzu i sl.?
- Kako se hrana prezentira?
- Kakav vam je vegetarijanski/ veganski jelovnik?
- Kako osiguravate da hrana ni kod koga neće izazvati alergijsku reakciju?
- Poslužujete li kruh sa strane?
- Imate li svoje začine ili ih mi moramo nabaviti?
- Možemo li našim gostima omogućiti da biraju što žele jesti?
- Gdje nabavljate sastojke?
- Jesu li vaše namirnice organskog porijekla?
- Možemo li imati stanicu hrane?
Piće
- Možete li voditi bar?
- Možete li voditi bar koji se posebno naplaćuje?
- Koji je najbolji način da se organizira bar?
- Trebamo li kupiti alkohol ili se vi možete za to pobrinuti? Možete li se pobrinuti i za led?
- Koje koktele, piva i ostala pića možete poslužiti?
- Možemo li odabrati neka druga pića?
- Trebamo li donijeti naše vino?
- Možete li za nas napraviti koktel? Kako ih servirate? Ako se naplaćuju po litri, koliko pića se može napraviti od jedne litre?
- Koliko dugo će bar raditi?
- Trebamo li izvaditi neku dozvolu za bar?
- Možete li posluživati čaj i kavu?
- Možete li napraviti nešto i za one koji ne piju?
Brojke
- Imate li minimalnu pristojbu?
- Koja je vaša cijena po osobi?
- Što je sve uključeno u cijenu?
- Koliko košta da se u vašu ponudu uključi osoblje ?
- Koliko košta bar?
- Koliki depozit moramo platiti?
- Do kada vam moramo platiti?
- Kada možemo očekivati konačnu cijenu?
- Imate li minimalni ili maksimalni broj za ketering?
- Koliko unaprijed moramo potvrditi brojke i zahtjeve?
- Je li kušanje vina i probni jelovnik uračunat u cijenu? Koliko ljudi može doći?
- Koliko vremena trebamo raspodijeliti za večeru?
Izvor naslovne fotografije: Canva