Svadbeni nakit za kosu

svedbeni-nakit-za-kosu

Iako su sve oči na vjenčanju uperene upravo u mladenkinu vjenčanicu, svadbeni nakit za kosu neizostavan je dio koji upotpunjuje i naglašava svaku vjenčanu frizuru. Budući da današnje mlade sve više pažnje obraćaju upravo odabiru svadbenog nakita, danas ćemo nešto više pisati o njemu.

Kako pravilno odabrati svadbeni nakit za kosu?

S odabirom svadbenog nakita nemoj žuriti, već najprije odaberi vjenčanicu i ostale detalje poput bundice ili krzna ako je vjenčanje tijekom hladnijih mjeseci. Zatim odaberi vjenčanu frizuru jer ćeš sukladno njoj odabrati i svadbeni nakit za kosu.

Pritom imaj na umu da nakit ne bude prenapadan i pretjeran. Primjerice, ako si već odabrala naušnice i ogrlicu onda je na kosu dovoljno staviti neki manji detalj. Vjerujemo da ne želiš izgledati kičasto, već elegantno, zar ne?

Ako pak ti je ipak draže imati nakit u kosi, tada odaberi minimalističke naušnice ili ogrlicu. Također, i frizerka ti može pomoći pri odabiru jer će ona najbolje znati koji nakit može koristiti s obzirom na izbor frizure.

Koji brendovi su najpoznatiji?

U Hrvatskoj su to dva brenda, Irena Vučinić Jewelry i Perlet. U svijetu pak su još poznati Artelis Boutique iz Rumunjske, Bridal Star iz Irske i Magaela Accessories. U nastavku ti dakle donosimo ukrase za kosu koje današnje mladenke najčešće koriste.

Izvor: Angelo Pantazis on Unsplash

Vjenčić za kosu

Vjenčić za kosu lako je koristiti jer je vrlo praktičan za nošenje. Zapravo, stoji gotovo svakoj frizuri, zato ga mlade i najčešće biraju. Podsjeća na boho stil, a može se nositi na više načina. Dakle, kao dodatak frizuri, na čelu ili nešto iznad.

Obruč za kosu

Vrlo je sličan vjenčiću, no ipak nešto više fiksiran uz samu frizuru. S bisernim obručem definitivno ne možeš pogriješiti jer je izuzetno jednostavan za nošenje, a opet tako elegantan.

Rajf za kosu

Rajf u zadnje vrijeme često zamjenjuje klasične tijare, no i njih mlade rado biraju. Rajf za kosu se najčešće kombinira uz raspuštenu frizuru koja sada ima sasvim drugačiji izgled, mnogo profinjeniji i svečaniji.

Izvor fotografije: BrantPointPrep

Češljići za kosu i ukosnice

Ova vrsta nakita je najčešće minimalistička, no ne i manje lijepa ili manje nošena. Češljići pristaju uz svaku frizuru, a mlade ih najčešće nose uz punđe ili frizuru kod kojih je kosa podignuta. Ili pak se nose na jednu stranu ramena. Ovi preslatki detalji svakoj frizuri daju posebnu notu, a mladoj otmjen izgled.

Nadamo se da smo ti barem malo olakšale odabir svadbenog nakita!

Izvor naslovne fotografije: engin akyurt on Unsplash

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se