Svadbeni nakit za kosu

svadbeni-nakit-za-kosu

Iako su sve oči na vjenčanju uperene upravo u mladenkinu vjenčanicu, svadbeni nakit za kosu neizostavan je dio koji upotpunjuje i naglašava svaku vjenčanu frizuru. Budući da današnje mlade sve više pažnje obraćaju upravo odabiru svadbenog nakita, danas ćemo nešto više pisati o njemu.

Kako pravilno odabrati svadbeni nakit za kosu?

S odabirom svadbenog nakita nemoj žuriti, već najprije odaberi vjenčanicu i ostale detalje poput bundice ili krzna ako je vjenčanje tijekom hladnijih mjeseci. Zatim odaberi vjenčanu frizuru jer ćeš sukladno njoj odabrati i svadbeni nakit za kosu.

Pritom imaj na umu da nakit ne bude prenapadan i pretjeran. Primjerice, ako si već odabrala naušnice i ogrlicu onda je na kosu dovoljno staviti neki manji detalj. Vjerujemo da ne želiš izgledati kičasto, već elegantno, zar ne?

Ako pak ti je ipak draže imati nakit u kosi, tada odaberi minimalističke naušnice ili ogrlicu. Također, i frizerka ti može pomoći pri odabiru jer će ona najbolje znati koji nakit može koristiti s obzirom na izbor frizure.

Koji brendovi su najpoznatiji?

U Hrvatskoj su to dva brenda, Irena Vučinić Jewelry i Perlet. U svijetu pak su još poznati Artelis Boutique iz Rumunjske, Bridal Star iz Irske i Magaela Accessories. U nastavku ti dakle donosimo ukrase za kosu koje današnje mladenke najčešće koriste.

Vjenčić za kosu

Vjenčić za kosu lako je koristiti jer je vrlo praktičan za nošenje. Zapravo, stoji gotovo svakoj frizuri, zato ga mlade i najčešće biraju. Podsjeća na boho stil, a može se nositi na više načina. Dakle, kao dodatak frizuri, na čelu ili nešto iznad.

svadbeni-nakit-za-kosu
Izvor: etsy.com

Obruč za kosu

Vrlo je sličan vjenčiću, no ipak nešto više fiksiran uz samu frizuru. S bisernim obručem definitivno ne možeš pogriješiti jer je izuzetno jednostavan za nošenje, a opet tako elegantan.

Rajf za kosu

svadbeni-nakit-za-kosu
Izvor: emmakatzka.com

Rajf u zadnje vrijeme često zamjenjuje klasične tijare, no i njih mlade rado biraju. Rajf za kosu se najčešće kombinira uz raspuštenu frizuru koja sada ima sasvim drugačiji izgled, mnogo profinjeniji i svečaniji.

Češljići za kosu i ukosnice

Ova vrsta nakita je najčešće minimalistička, no ne i manje lijepa ili manje nošena. Češljići pristaju uz svaku frizuru, a mlade ih najčešće nose uz punđe ili frizuru kod kojih je kosa podignuta. Ili pak se nose na jednu stranu ramena. Ovi preslatki detalji svakoj frizuri daju posebnu notu, a mladoj otmjen izgled.

Izvor: perlet.hr

Nadamo se da smo ti barem malo olakšale odabir svadbenog nakita!