Najčešće pogreške koje prave mladenke na svom vjenčanju

Svaka mladenka koja je barem jedno popodne provela planirajući svoje vjenčanje, zna koliko zahtjevno ono može biti. Ipak treba kreirati popis gostiju, odabrati datum i mjesto, jelovnik, tortu i dekoraciju. Da ne govorimo o odabiru vjenčanice i frizure za taj poseban dan. 

Jasno je da organizacija vjenčanja zahtijeva puno truda, strpljenja i kreativnosti, no usprkos tome, greške su moguće. Kako bi ih zaobišla u širokom luku, saznaj najčešće pogreške koje mladenke obično ponavljaju na vjenčanju, a koje ti mogu poremetiti svadbeni plan! 

10 najčešćih pogrešaka na vjenčanju svake mladenke

1. Zabrinuta si i u „grču“

Nakon više od 365 dana planiranja svih mogućih detalja, konačno je došao taj dan kada ćeš službeno postati njegova supruga.  

Iako si ga jedva dočekala, osjećaš da si napeta i zabrinuta hoće li sve dobro proći. Mi ti savjetujemo da se umjesto toga opustiš, ipak se jednom udaješ, barem po prvi put .

Normalno je da neke stvari možda neće ići po planu, ali nemoj da te one izbace iz takta. Budi sretna i nasmiješena, a najvažnije je da se ne zaboraviš zabaviti! 

2. Prekasno si se počela spremati

Šminka, frizura i oblačenje nezaobilazne su obaveze koje mladenke čekaju na dan vjenčanja. Nemoj predugo čekati s njima, već ustani sat vremena ranije kako bi sve stigla na vrijeme. Preostale pak sitnice napravi dan ranije kako bi na dan vjenčanja bila potpuno opuštena. 

3. Odabrala si neudobne cipele

Znamo, plesati u neudobnim cipelama zna biti jako iritantno!

Zato cipele koje ćeš nositi tog dana svakako isprobaj prije vjenčanja, ali ne tako da u njima budeš samo 5 minuta. Obuj ih barem jednom kada ćeš negdje ići ili ih jednostavno nosi doma da vidiš možeš li u njima izdržati i plesati toliko dugo. Dobro je imati i alternativu, odnosno još jedne cipelice u rezervi. 

najcesce-pogreske-vjencanje
Izvor: brideandbreakfast.ph

4. Kupila si vjenčanicu prije nego što ste definirali datum i mjesto vjenčanja

Dragi te nakon nekoliko godina veze zaprosio, tako da si napokon dočekala i taj dan! 

Sva uzbuđena, nazvala si najbolju prijateljicu ili buduću kumu te ste otišle do salona vjenčanica. Naišla si na onu “pravu” i odmah ju kupila, no tvoje se mišljenje promijenilo nakon što si s dragim dogovorila lokaciju i datum vjenčanja. 

Shvatila si da se nikako neće uklopiti u vaše vjenčanje, što ti je stvorilo samo dodatan stres. 

Kako bi izbjegla ovaj scenarij, kreni redom. Najprije, dogovori datum i mjesto, potom dekoraciju i stil vjenčanja, a nakon toga odaberi i vjenčanicu. 

Tako ćeš bar biti sigurna da ćeš na svadbeni dan nositi ono u čemu se osjećaš dobro. 

5. Odbijaš „previše“ jesti

Već si odabrala vjenčanicu i večernju haljinu po mjeri pa sada kako se ne bi udebljala brojiš svaki zalogaj? 

najcesce-pogreske-vjencanje

U redu je ako želiš smršavjeti nekoliko kilograma, no gladovanje i pretjerivanje s dijetom koja loše utječe na zdravlje nikako nisu dobrodošle. 

Zato ti savjetujemo jesti zdravije, ali ne i manje! 

6. Ne obraćaš dovoljno pažnje na goste

Lijepo je prema svakom gostu pokazati ljubaznost i zahvalnost što s vama slave taj dan. No to ne znači da cijeli dan trebaš ići od uzvanika do uzvanika, već im zahvalnost možeš izraziti malim poklončićem zahvale

Usput ćeš sa svakim od uzvanika izmijeniti par riječi pa se nitko neće osjećati zapostavljeno. 

Također, ako će na vašem vjenčanju biti i gosti koji dolaze iz udaljenih mjesta, bilo bi dobro da se pobrineš za njih. Primjerice, umjesto skupocjenog hotela, smjesti ih kod roditelja ili kod neke prijateljice koja ima mjesta za prespavati. 

7. Kako organizirati raspored sjedenja?

Bez obzira na to imaš li ravne ili okrugle stolove, najbolje je da zajedno sjede uzvanici koji imaju zajedničke interese, hobije ili posao. Zašto? Zato što će se tada jedni uz druge osjećati ugodno i komotno i neće im biti dosadno. Nikako nemoj dopustiti da osoba koja nikoga ne poznaje sjedi uz grupu ljudi koji se znaju od prije.

8. Nemoj pretjerivati s dekoracijom

Lijepo je misliti na detalje, no nemoj pretjerivati s njima. Nisi li vješta u dekoriranju i odabiru boja, radije taj dio prepusti stručnjacima. Vjeruj nam, ne želiš da sala izgleda kičasto, već otmjeno i ugodno kako se i priliči.

najcesce-pogreske-vjencanje

9. Nisi zadovoljna s buketom

Odabrala si buket koji je prevelik, pokriva velik dio tvoje vjenčanice i nikako ne ide uz nju? Kako bi to spriječila, na dan odabira svog vjenčanog buketa obavezno ponesi sliku vjenčanice. Cvjećarka će ti sigurno pomoći odabrati najprikladniji .

10. Pobrini se za bend, fotografa i ostalo osoblje koje će ti pomoći uljepšati dan

Dobro prouči koji bend želiš na svadbi kako bi ostvarila atmosferu koju si oduvijek priželjkivala. Također, osiguraj hranu i piće za snimatelje, fotografa, bend te ostalo osoblje koje si angažirala kako bi oni mogli nesmetano i s puno energije obavljati svoj posao! 

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se