Sve vjenčanice iz serije Prijatelji

Nisi propustila ni jednu epizodu serije „Prijatelji“ koja se prikazivala čak kroz deset sezona?

Na pravom si mjestu jer smo ovaj članak odlučile posvetiti istoimenoj seriji i za tebe izdvojiti predivne scene vjenčanica!

Jesi li spremna podsjetiti se kakve su to vjenčanice nosile Monica, Rachel, Emily, Phoebe i ostale djevojke?

Sezona 1, epizoda 1 – Trenutak kada Monica dobiva cimera

Vjenčanica koju nosi Rachel (Jennifer Aniston) došla je iz odjela za kostime iz Warner Brosa. Ovu vjenčanicu odabrali su između tisuću drugih i na prvu su shvatili da je ona prava. I mi se slažemo da se nisu prevarili jer ovom vjenčanicom koja otkriva ramena, Jennifer nije pokazala previše, a opet izgleda dovoljno elegantno i privlačno.

Courteney Cox as Monica Geller, Lisa Kudrow as Phoebe Buffay, Jennifer Aniston as Rachel Green, and David Schwimmer as Ross Geller in season 1, episode 1 of Friends.
Izvor: NBCU Photo Bank

Sezona 2, epizoda 11 – Istospolno vjenčanje

Scena prikazuje vjenčanje Susan (Jessice Hecht) i Carol (Jane Sibbett). Upravo su ovu scenu kostimografi shvatili prilično ozbiljno jer su htjeli „razbiti“ stereotipe o gay ženama. U tome su i uspjeli jer su obje žene u ovim kostimima nježnih tonova izgledale otmjeno i ženstveno.

Ove „vjenčanice“ sastojale su se od strukturiranog sakoa te duge suknje, a kombinaciju je upotpunio šešir koji naglašava eleganciju svake žene.

Jessica Hecht as Susan Bunch-Willick and Jane Sibbett as Carol Willick-Bunch in season 2, episode 11 of Friends.
Izvor: Getty Images

Sezona 4, epizoda 20 – Monica, Rachel i Phoebe se tješe u vjenčanicama

Ova scena prikazuje Monicu (Courteney Cox), Rachel (Jennifer Aniston) i Phoebe (Lisu Kudrow) kako u vjenčanicama piju pivo i jedu kokice te razgovaraju o ljubavnim problemima. Sve tri djevojke imaju vjenčanice koje su posuđene iz salona vjenčanica Lili Bridals.

Courteney Cox as Monica Geller, Jennifer Aniston as Rachel Green, and Lisa Kudrow as Phoebe Buffay in season 4, episode 20 of Friends, “The One With All the Wedding Dresses.”
Izvor: NBCU

Sezona 4, epizoda 24 – Vjenčanje Rossa i Emily

Emily (Helen Baxendale) je na svom vjenčanju nosila istu haljinu koju je nosila i Monica u sezoni 4. Na istoj vjenčanici napravljene su samo neke preinake pa je tako promijenjen dekolte i Emily je dodatno nosila bolero koji je vješto prikrio da to nije jednaka haljina koju je Monica isprobala u nekoliko epizoda ranije.

Jennifer Aniston as Rachel Green, David Schwimmer as Ross Geller, and Helen Baxendale as Emily Waltham in a promotional still for season 4, episode 24 of Friends, “The One with Ross's Wedding: Part 2.”
Izvor: Getty Images

Sezona 7, epizoda 24 – Vjenčanje Monice i Chandlera

Iako vjenčanica koju je nosila Monica djeluje klasično i vrlo jednostavna, na njoj izgleda zaista predivno, a buket od crvenih ruža  teško je ne zamijetiti.

Matthew Perry as Chandler Bing and Courteney Cox as Monica Geller-Bing in season 7, episode 24 of Friends, “The One With Monica and Chandler's Wedding.”
Izvor: Danny Feld/NBCU Photo Bank

Sezona 10, epizoda 12 – Vjenčanje Phoebe i Mikea

Ova vjenčanica nježne boje lavande unajmljena je iz salona vjenčanica u Westwoodu, a moramo priznati da je Phoebe bila savršena u njoj. Šareni pak se buket odlično stopio s nježnom i romantičnom nijansom lavande.

Paul Rudd as Mike Hannigan and Lisa Kudrow as Phoebe Buffay in season 10, episode 12 of Friends, “The One With Phoebe's Wedding.”
Izvor fotografije: NBCU Photo Bank

Djeveruše naše posljednje izdvojene fotografije nosile su haljine Michael Kors. Budući da su haljine jednake, ne prikazuju karakter djevojaka, stoga se individualnost svake pojedine djevojke naglasila kaputima. Dakle, svaka je djevojka nosila kaput po svojoj mjeri i ukusu!

Iiii, koja ti se vjenčanica iz serije “Prijatelji” najviše sviđa?

Sve fotografije preuzete s: racked.com