Je li fotografiranje prije vjenčanja nesreća ili praznovjerje

Stara vjenčana tradicija kaže da mladoženja ne bi trebao vidjeti mladenku prije vjenčanja jer to donosi nesreću. Zapravo, ovaj običaj nastao je davnih vremena, još kada su se brakovi dogovarali. Tada, mladoženji prije vjenčanja ni pod razno nije bilo dozvoljeno vidjeti ženu s kojom će se vjenčati kako se slučajno ne bi predomislio. Odustajanjem od svadbe automatski bi i propao dogovor koji su postigle obitelji mladenaca, a koji je obično bio povezan s ekonomskim aspektima ili ugledom, a rjeđe ljubavlju.

Emotivna mladoženjina reakcija ono je najbolje što se pamti na vjenčanju

Možda nekad nesreća, a danas praznovjerje, ipak volimo vidjeti prvu, često emotivnu, mladoženjinu reakciju na mladenku prilikom hoda prema oltaru . Zato i preferiramo fotografiranje nakon vjenčanja. Pri tome mislimo na fotografiranje nakon obreda vjenčanja te fotografiranje nakon dana vjenčanja. Znamo da i jedna i druga strana imaju svojih prednosti i nedostataka, no možda ti nabrojene olakšaju konačnu odluku.

fotografiranje-na-vjencanju
Izvor: bridalguide.com

Fotografiranje nakon obreda vjenčanja

Iako fotografiranje na sam dan vjenčanja može biti popraćeno stresom i žurbom, to ne mora biti tako ako su mladencima važnije fotografije s njima dragim ljudima. Ne moramo uopće naglašavati da su na dan vjenčanja emocije najprisutnije, najautentičnije i najiskrenije jer se to vidi iz aviona na vjenčanim fotografijama. Kako vjenčane fotografije predstavljaju trajnu uspomenu na taj predivan dan, definitivno se isplati malo potruditi i organizirati .

Fotografiranje nakon dana vjenčanja

S druge pak strane, fotografiranje nakon dana vjenčanja omogućuje ti da vrijeme na dan vjenčanja posvetiš gostima umjesto izbivanja za fotografiranje. Mnogim mladencima, ali i gostima je to jako bitno. Također, tada se može izdvojiti i malo više vremena pa sve skupa obaviti bez žurbe.

Naravno da ono ima i svojih loših strana pa tako zahtijeva dvostruko spremanje, šminkanje, friziranje. Dodatan je problem kada je haljina posuđena iz salona pa se mora vratiti na vrijeme, a uz sve to kod mladenaca se najčešće javlja nedostatak volje da sve to ponavljaju i nakon vjenčanja.

Bilo kako bilo, na tebi je da odlučiš koja opcija ti ipak više odgovara, a nakon toga jedan, dva i ptičica!

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se