Zeleno vjenčanje – neka te priroda inspirira!

Zeleno vjenčanje – neka te priroda inspirira!

Tražiš neku temu za vjenčanje, a nisi sigurna što bi vam najviše odgovaralo?

Želiš li jednostavnost i eleganciju, temu kakvu svi uzvanici mogu pratiti, a odlično će izgledati na fotografijama, odluči se za jedan od trendova među mladencima u svijetu – zeleno vjenčanje inspirirano prirodom.

Surađuj s okolinom

Ova je tema prigodna za svako doba godine, a osobito odlučite li se za svadbu u toplim mjesecima.

Tada, naravno, dio vjenčanja možete organizirati vani, u nekom području punom zelenila.
Okolina može poslužiti kao odlična pozadina za zelenu temu, a svojim je izborom detalja možeš s lakoćom upotpuniti i zaokružiti.

zeleni-dekor
Izvor fotografije: elizabethannedesigns.com

Prednost ove teme je i to što će fotografije u prirodi odlično izgledati! Livade i drveće odlično će se uskladiti sa svakom bojom cvijeća koju odabereš za buket.

Dopustite prirodi koja je oko vas da vam da inspiraciju.
Ukoliko živite (ili planirate vjenčanje) u blizini mora, odaberite nijansu zelene koja će se dobro uklopiti u morski krajolik. Kao što je, primjerice, boja borova.

Ako želite svoju svadbu proslaviti na selu, barem se tu može naći predivnih krajolika za slavlje.

Živahne boje drveća koja vas okružuju mogu pridonijeti rustikalnom ugođaju vašega vjenčanja. Surađujte sa svojom okolinom i iskoristite sve njene brojne prednosti, nekad je najljepša inspiracija upravo ono što uzimamo zdravo za gotovo.

Ljepota je u detaljima!

No, nije uvijek nužno da budete u prirodi da biste imali zeleno vjenčanje kakvo želite.

Maleni detalji poput zelenih ukrasa na stolovima, blijedozelenih salveta i corsagea već su dovoljni da u svoju svadbu uneseš dašak prirode i pustolovine. Sitnice kojima također možete upotpuniti svoju temu, a koje ne zahtijevaju previše truda, su torta sa zelenim detaljima, zeleni poklončići za goste, gumbi na košulji mladoženje ili nakit sa zelenim elementima.

Ako želiš da ne ostane sve samo na detaljima, zeleno mogu nositi i tvoje djeveruše.

Neutralna boja poput mentol zelene odlično će stajati svakom tipu tijela i uz neki će veseli buket izgledati profinjeno i razigrano.
Ukoliko si više raspoložena za suzdržaniju verziju, odluči se za obične bijele bukete, s tim teško da ćeš pogriješiti.

vjencani-prsteni
Izvor fotografije: elizabethannedesigns.com

Poželite li uključiti goste u svoju temu, kontaktirajte ih, objasnite im ideju koju imate o zelenoj temi i zamolite ih da, ukoliko su u mogućnosti, i oni poštuju zeleni dresscode.

To, naravno, ne znači da ćete svi biti cijeli u zelenome, ali poneka sitnica u odjevnim kombinacijama odlično bi upotpunila tvoju ideju!

Izvor naslovne fotografije: Canva