Ovo su najljepše kartice s imenima kojima ćeš oduševiti goste

Kada je u pitanju dizajn i dekor vjenčanja, tu su, naravno, elementi koji daju zaokruženu cjelinu – cvjetni elementi, tkanine, rasvjeta. Ali, jednako su važni i manji detalji koji mogu učiniti razliku. Možda nema boljeg primjera od kartica s mjestima sjedenja i imenima gostiju, koje istovremeno mogu služiti vrlo funkcionalnoj svrsi (uostalom, gosti moraju znati gdje sjesti) i biti prekrasna dekoracija na stolu. Možeš ih iskoristiti i kao poklon za sve svoje drage prisutne ljude. Ako si do sad mislila da kartice s imenima nisu važne, varaš se – definitivno mogu biti upečatljive.

Kako bismo te razuvjerile, donosimo ti pregršt ideja za raznovrsna tematska i klasična vjenčanja. Što god odabrala, nećeš pogriješiti. 😊

Najljepše kartice s imenima

Drvene kartice za goste

Ove laserski izrezane drvene kartice s imenima služe kao personalizirana uspomena za svakog gosta. Možeš ih pronaći na Amazonu, a pristaju bilo kojoj vrsti vjenčanja. Osim toga, izgledaju otmjeno položene na ubrus ili tanjur.

drvene-kartice-s-imenima
Izvor fotografije: Amazon

Elegantne kartice za elegantno vjenčanje

Malo je stvari klasičnije i elegantnije od ručno kaligrafiranih kartica. Primjerice, ove sofisticirane s tamnom podlogom i zlatnim slovima odišu elegancijom, ali i svježinom. Kartice možeš pronaći na Etsy platformi.

elegantne-kartice-s-imenima
Izvor fotografije: Etsy

Sezonski elementi

Za sezonsko vjenčanje možeš odabrati nešto drugačije. Primjerice za jesensko odaberi listove s ručno oslikanim imenima vaših gostiju u bijeloj ili zlatnoj boji, što opet možeš lagano uklopiti u svoje tematsko vjenčanje – posebice ako voliš zemljane elemente.

Savršeno će se uklopiti s ručno rađenim posuđem i tako unijeti dašak netaknute prirode i prozračnosti u tvoj poseban dan.  Za zimsko vjenčanje, iznenadi s božićnim ukrasima koje tvoji gosti mogu ponijeti kući. 😊

kartice-s-imenima-vjencanje
Izvor fotografije: Etsy

Kartice za imena gostiju možeš izraditi i sama

Digitalno preuzeti predložak jedan je od isplativijih načina za izradu kartica. Za to ti može poslužiti Canva koja nudi pregršt tema, a ti samo trebaš odabrati onu koja odgovara tvojem vjenčanju. 

Napravi kartice za zabavu – stavi ih oko slatkiša ili pića. Tako će gostima ostati nešto čime će se počastiti kad stignu kući. 😉 Samo odaberi boju kartice, stil fonta i nijansu slova i sve će se savršeno uklopiti u vaš svadbeni dan. Canva ti nudi razne motive i prijedloge. 

kartice-s-imenima
Izvor fotografije: canva

Držač za salvete

Kartice mogu biti i lijepe i praktične, no evo još jedne ideje. Osim katica za svoje vjenčanje možeš napraviti i personalizirane držače za salvete u obliku prstena. Oni su savršen ukras za vjenčanje, ali i praktični jer se mogu iskoristiti i u svim drugim prigodama nakon svadbe (primjerice na blagdanskom stolu).

kartice-s-imenima-salvete
Izvor fotografije: etsy.com

Kartice od aktilnog stakla

Moderne i glamurozne, ove akrilne kartice mogu se ručno oslikati bojom po tvojem izboru – od apstraktnijih, potpuno dramatičnih pa sve do nježno romantičnih tema. Njihova težina osigurava da se ne moraš brinuti da će ih vjetar odnijeti, također ih možeš naručiti na Amazonu.

akrilne-kartice-s-imenima
Izvor fotografije: etsy.com

Vječna klasika

Kad si u nedoumici, odaberi crno-bijelu boju. Kombinacija tih boja je potpuno bezvremenska i lako prilagodljiva bilo kojem stilu i dekoru. Ove minimalističke kartice također su dobra opcija ako ne želiš da one budu u prvom planu, ali da opet donesu jednu dozu elegancije na stol. 

kartice-s-imenima-vjencanje
Izvor fotografije: Etsy

Kako odabrati karticu s imenom?

Razmisli o temi svojeg vjenčanja, ali i prostoru u kojem se održava svečanost. Trebaš uzeti u obzir vremenske uvjete jer ako je svadba vani, postoji mogućnost od vjetra ili nevremena. Tada je dobro odabrati kartice od težih materijala. Ukoliko još imaš i kartice na kojima piše za kojim stolom sjede gosti i jelovnik, vodi računa da oni budu usklađeni.

Najvažnije za kraj…

Uživaj u svakom koraku pripreme svog velikog dana, budi kreativna i dozvoli mašti na volju da pripremiš vjenčanje iz svojih snova. 😊

Izvor naslovne fotografije: freepik.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se