Rukavice – praktičan, ali elegantan izbor za vjenčanje

elegantne-rukavice-vjencanje

Svaka mladenka želi izgledati posebno, imati na sebi nešto drugačije na „taj dan“. Uz svoju prekrasnu haljinu uvijek možeš kombinirati razne modne dodatke koji će se savršeno uklapati u tvoj stil. Ukoliko je vjenčanje u zimsko vrijeme tada ti modni dodatak mogu biti i rukavice. One nisu nužne, ali njima možeš postići određen efekt. 

Često mladenke znaju birati prekrasne visoke rukavice u zimsko vrijeme, ne samo zbog hladnoće već i elegancije koja se njima stvara. Ako se odlučiš za njih, uskladi ih s haljinom i kaputom koji si odabrala. Također, rukavice mogu biti klasičnog izgleda i materijala, ali možeš odabrati i nešto nekonvencionalno i drugačije. Postoje razni modeli i materijali, stoga ćeš imati što birati. Bitno je samo da ne pretjeruješ ako je haljina dovoljno upečatljiva. 

U nastavku ti donosimo kratak vodič kako kombinirati rukavice uz različite stilove i krojeve haljina.

Kako kombinirati materijale i ukrase?

Ako je tvoja haljina ukrašena perlama ili vezom, drži se jednostavnih rukavica ili možeš i bez njih. Nosiš li pjenastu haljinu, od tila ili satena, odaberi rukavice od čipke ili one s minimalno ukrasa. Haljinu možeš kombinirati s rukavicama u boji, možda ledeno plavom ili lila nijansom, i uskladiti ih s haljinama djeveruša ili kravatom/mašnom mladoženje.

Ipak, obavezno imaj na umu svoju visinu. Previsoke rukavice mogle bi skratiti ruke i tako izgledati kao da su prevelike. Isprobaj razne veličine i modele, obavezno uz samu vjenčanicu kako bi mogla odabrati one prave. 

Haljina dugih rukava i puf-rukava

Ukoliko tvoja haljina ima duge rukave, rukavice do zapešća su savršena opcija, no ako rukavi imaju vez, perle, kristaliće ili neki detalj, izostavi rukavice – samo će skrenuti pažnju s haljine.

Haljina s rukavima do lakta

Nosi rukavice do zapešća ili možeš i bez njih kako ne bi odvlačile pozornost s rukava.

Haljina s naramenicama ili otkrivenih ramena

Duge rukavice (one do lakta ili iznad lakta) balskoj haljini daju elegantan, svečani izgled i skrenut će pažnju na tvoje ruke, posebno na gola ramena. Za suptilniji učinak, nosi rukavice do zapešća, kao što je to učinila Jacqueline Kennedy na svom vjenčanju.

Haljina visokog struka

Ovaj klasični stil haljine visokog struka bio je popularan početkom devetnaestog stoljeća, a ponovo se vratio u modu sa serijom Bridgerton. Odlučiš li se za takav kroj, on će izgledati elegantno s rukavicama do lakta ili iznad lakta. Za formalno zimsko vjenčanje, rukavice iznad lakta pružaju toplinu i daju chic izgled. Za ljetno vjenčanje, kraće rukavice u kombinaciji s ovim krojem haljine dat će ti svjež i lagan izgled te će haljini dati nježniji, manje formalni izgled.

Izvor: Canva

Potraži filmsku inspiraciju

Kada govorimo o rukavicama, sigurne smo da ti prvo na pamet padne Doručak kod Tiffanyja. Svi se sjećamo elegantne kombinacije koju ju nosila Audrey Hepburn. Stoga ako si se odlučila za neklasičnu haljinu s naramenicama i prorezom iznad koljena, rukavicama iznad lakta postignut ćeš onaj holivudski efekt.

Ako nosiš sako sa suknjom, odijelo ili kombinezon, biraj one klasične i jednostavne – najbolje do zapešća ili visoke ako je kombinezon bez rukava. Rukavice će u tom slučaju izgled učiniti svečanijim.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se