Što učiniti u situaciji kada od uzvanika ne dobijete vjenčani poklon?

Poklon za Vjencanje

Konačno je došao taj dan. Ti i tvoj dragi stali ste pred oltar i jedno drugom izrekli svoje „sudbonosno da“. A nakon toga ste žurno pohitali do svadbene sale kako bi sa svojim najdražima slavili svoju ljubav dugo u noć. Sve je bilo i više nego savršeno.

No, nakon što su vam se emocije konačno slegle, bacili ste oko i na vjenčane darove i shvatili da nešto nedostaje. Nedostaje vjenčani poklon jedne obitelji.

Pitate se što se dogodilo? Je li dar izgubljen? Možda ukraden? Ili je obitelj jednostavno zaboravila na dar? Trebate li toj obitelji spomenuti nedostatak vjenčanog poklona?

Znamo, situacija nije nimalo ugodna. Srećom, tu smo mi i naši vrijedni savjeti. 😊

Pričekajte!

Nemojte nagliti, već pričekajte. Možda vam obitelj sprema nešto originalno, nešto što nisu mogli pokloniti prije samog vjenčanja. Primjerice, vaš portret s vjenčanja. Možda je poklon naručen iz inozemstva pa zapeo negdje na putu. Možda jednostavno u tom trenutku obitelj nije bila u dobroj financijskoj situaciji pa će vam naknadno dostaviti dar. Razloga može biti mnogo, tako da budite strpljivi. Sigurne smo da postoji vrlo dobar razlog zašto nisu dostavili poklon.

Javite se obitelji  

Bez obzira na to je li riječ o bližoj ili daljnjoj rodini, javite im se i pitajte jesu li se dobro proveli. No, ni u ludilu ne pitajte zašto vam ništa nisu darovali. Iako je nepristojno ništa ne pokloniti, još je nepristojnije pitati zašto nema vjenčanog dara. Možda će vam tijekom razgovora sami natuknuti da poklon stiže. U slučaju da su zaboravili na dar, možda će se prilikom poziva sjetiti na njega. Čak i u slučaju da vam obitelj ne namjerava dostaviti vjenčani dar, vaš će poziv biti lijepa gesta.

mladenka-razgovor-gost
Izvor fotografije: freepik.com

Zaboravite na poklon

Ako je prošlo šest mjeseci od vjenčanja, vjerojatno ni nećete dobiti vjenčani poklon. Želite li, možete obitelji spomenuti nedostatak poklona, no naš savjet je da to ne učinite. Nije sve u poklonima. Budite sretni što su bili dio vašeg vjenčanja i nemojte im zamjeriti. Tko zna zbog čega nisu dostavili svoj dar.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se