Znaš li što je mantilla veo? Donosimo ti savjete kako ga uklopiti u svoj vjenčani look

mladenka-veo

Ako si jedna od onih mladenki koja razmišlja o nošenju vela na dan svog vjenčanja, tada će te sigurno zanimati nešto više o mantilla velu.

Riječ je o velu koji seže do poda, a izrađuje se od tila ili prozračne čipke, dok su rubovi vela ukrašeni raznim detaljima. Iako je najpoznatiji u dugačkoj formi, mantilla veo možeš pronaći i u različitim kraćim varijantama.

Korijeni mantilla vela sežu u daleku povijest, a brojne mladenke ga i danas ponosno nose na dan svog vjenčanja. 😊

Kako nositi mantilla veo?

Mantilla veo je, kao i svaki drugi veo, potrebno pričvrstiti za kosu. Svoju punu ljepotu postiže kada se spušta niz lice i zaogrne ramena.

mantilla-veo

Izvor fotografije: veiledbeauty.com

U nastavku ti donosimo nekoliko savjeta kako pravilno nositi ovaj tip vela. 😊

Za početak odaberi vjenčanu frizuru

Mantilla veo odličan je izbor za bilo koju vrstu vjenčane frizure, osim visoke pundže. Planiraš li nositi ovaj tip vela, savjetujemo ti da razgovaraš sa svojim frizerom o tipu frizure i mjestu na kojem će pričvrstiti sam veo.

Mantilla veo približi licu

Želiš li postići savršen izgled, tada veo pričvrsti što bliže licu. Kako? Češljićima ili kopčama. Na taj će način veo zaokružiti lice, a upravo u tome leži ljepota mantilla vela.

mantilla-veo-vjencanje

Izvor fotografije: chicvintagebrides.com

Eksperimentiraj s postavljanjem vela

Isprobaj različita mjesta za kopčenja vela i odaberi onaj koji ti se najviše sviđa, odnosno onaj koji će se najbolje uklopiti u cjelokupan vjenčani look.

Provjeri je li veo dobro pričvršćen

Sigurne smo da se ne želiš naći u situaciji da ti veo tijekom koračanja prema oltaru sklizne. Zato provjeri je li veo dobro pričvršćen. Okreni nekoliko puta glavu lijevo-desno i napravi nekoliko koraka. Osjetiš li da će ti veo skliznuti s glave, vrijeme je za dodatno pričvršćivanje.

Savjetujemo ti da za pričvršćivanje koristiš kopče u boji kose ili barem slične boje.

vjencanje-veo

Izvor fotografije: tullenoivas.com

I to je to! Držimo palčeve da ćeš uspjeti postići željeni izgled i zablistati na vjenčanju baš kako si zamislila. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se