Koronavirus: Strelovit pad broja sklopljenih brakova u 2020. godini

koronavirus-brak

Brojni mladenci pamtiti će 2020. godinu, kako oni koji su u okolnostima pandemije ipak odlučili stupiti u brak tako i oni koji su svoj dugoočekivani dan odgodili za neka bolja vremena.

No činjenica je da je broj onih koji su odgodili svoje vjenčanje definitivno veći. To potvrđuju i podaci iz Državnog zavoda za statistiku. U razdoblju od siječnja do rujna ove godine sklopljeno je 25% manje brakova u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Točnije, sklopljeno je ukupno 3827 brakova manje.

Najviše sklopljenih brakova zabilježeno je u rujnu

Iako je proljeće najpopularnije doba godina za vjenčanje, mjesec ožujak uvijek je iznimka. Zašto? Zato što je tada vrijeme korizme pa se crkvena vjenčanja ne održavaju. Ipak, u travnju 2020. sklopljeno je manje brakova nego u ožujku 2019. i to za 35,8 posto!

Zanimljiv je i podatak da je od ožujka do svibnja 2020. sklopljeno 74,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Lagano popuštanje mjera krajem svibnja 2020. godine uvelike se odrazilo na vjenčanja u lipnju. Naime, tada je sklopljeno čak 207 posto brakova više u odnosu na prethodni mjesec. No ako ga usporedimo s istim mjesecom u 2019. godini, broj ukupnih brakova manji je za 28 posto.

korona-vjencanje

Izvor: tullerougeatelier.com

Broj sklopljenih brakova tijekom srpnja, kolovoza i rujna napokon je došao na razinu iz prethodnih godina. U tom je razdoblju zabilježeno čak 1,2 posto sklopljenih brakova u odnosu na isto razdoblje prethodne godine!

U rujnu 2020. godine bilo je najviše sklopljenih brakova s ukupnim brojem od 2744. No u odnosu na isti mjesec prethodne godine, to je 159 brakova manje.

Zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije, broj brakova zasigurno će padati i u narednim mjesecima.

Pandemija je zaista uvelike utjecala na svijet vjenčanja. No bit će zanimljivo promatrati statistike iduće godine kada se (nadamo se) situacija s koronom smiri. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se