Originalne ideje za bacanje vjenčanog buketa

ideje-za-bacanje-vjencanog-buketa

Bacanje vjenčanog buketa jedan je od neizostavnih trenutaka na vjenčanju. Okupljanje slobodnih djevojaka oko mladenke kako bi uhvatile njezin vjenčani buket i time osigurale sreću u ljubavi, običaj je koji se još danas njeguje.

Ipak, u posljednje vrijeme svjedočimo modernijim verzijama bacanja vjenčanog buketa. Ako si i ti jedna od onih koja želi učiniti taj trenutak posebnim i potpuno drugačijim, pogledaj nekoliko zanimljivih ideja koje smo ti pripremile.

Povlačenje satenske vrpce s vjenčanog buketa

Za ovo će ti trebati nekoliko satenskih vrpci i, naravno, vjenčani buket. Pritom ne zaboravi pripremiti dovoljan broj vrpci.

Oko buketa dobro zaveži jednu vrpcu, a ostale uhvati u ruku u kojoj držiš buket. Zamoli djevojke da svaka uzme svoju vrpcu, a nakon toga ih ispusti sve iz ruke. Ona djevojka koja je uhvatila vrpcu zavezanu oko buketa, dobiva buket.

Još jedan sličan način je da zavežeš sve vrpce oko buketa, staviš povez na oči i u ritmu muzike režeš jednu po jednu vrpcu. Djevojka čija traka ostane zadnja, osvaja buket.

Svaka djevojka dobiva jednu ružu iz buketa

Želiš li zadržati svoj buket za sebe, napravi još jedan sličan njemu. To može biti od pravog ili umjetnog cvijeća.

Zamoli djevojke da naprave krug i plešu oko tebe. Ili neka to učini bend. Kad glazba prestane, odveži trakicu i predaj svakoj djevojci po jedan cvijet iz buketa.

Ili ih jednostavno zamoli da stanu iza tebe kao da ćeš bacati buket, odveži trakicu i baci buket tako da svaka djevojka može uhvatiti po jednu ružu.

Ispruži buket djevojci ispred sebe

Još jedna odlična ideja umjesto klasičnog bacanja buketa. Zamoli djevojke da naprave krug, a ti stani u sredinu. Stavi povez oko očiju i neka zabava počne! Djevojke neka plešu u ritmu glazbe, a kad ona stane, predaj buket djevojci koja se nalazi ispred tebe.

Ili jednostavno stani u sredinu bez poveza, pleši u krugu, a one oko tebe. Kad glazba stane, sama odaberi djevojku kojoj želiš pokloniti svoj vjenčani buket.

Vjenčani buket u krletci

Vjerojatno si već vidjela ili čula za ovaj način, no ako nisi vrijeme je da saznaš!

Stavi buket u krletku (ili plexiglas kutiju) i svakoj djevojci predaj ključ. Samo jedan ključ neka otvara vrata krletke. Ona djevojka čiji će ključ otvoriti vrata krletke dobiva vjenčani buket.

Zvuči prilično bajkovito, zar ne?

Papirići s imenima djevojaka

Još jedna super ideja je da svaka djevojka napiše svoje ime na papir. Stavi sve papire u staklenu posudu i izvadi jedan. Onoj djevojci čije ime izvučeš, uruči svoj vjenčani buket. I to je to! Jednostavno, praktično i simpatično.

I, hoćeš li iskoristiti jednu od ovih ideja ili ćeš ipak imati klasično bacanje vjenčanog buketa?

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se