Anamarija Dimač: Smatram da bi svaka žena barem jednom u životu trebala nositi krunu kako bi se osjećala poput prave kraljice

anamarija-makit-vjencanje

Po struci farmaceutski tehničar, a u srcu velika kreativka. Predstavljamo vam Anamariju Dimač i njezin brend AM nakit. Anamarija već 3 godine pretvara svoje kreativne ideje u najljepše komade nakita za buduće mladenke, a u svojoj ponudi „nema čega nema“. I ne samo to. Svaki je komad nakita potpuno personaliziran i izrađen po mjeri svake mladenke.

Budući da današnje mladenke teže personaliziranim dodacima za svoje vjenčanje, to nam je upravo bio i povod za razgovor s Anamarijom. 😊

Princeza: Moramo priznati kako svaki komad nakita izgleda kao pravo malo remek – djelo. Koliko se dugo baviš ovim poslom i što te uopće inspiriralo da kreneš tim putem?

Anamarija: Izradom nakita bavim se od 2018. godine kada sam imala samo 24 godine. Oduvijek sam pokazivala kreativnu stranu sebe u svemu. Majka i sestra predložile su mi da svoju kreativnost usmjerim na nešto što će me činiti potpunom. I tako sam se odlučila baviti izradom nakita. Sve je krenulo spontano i koliko mi je vrijeme dozvoljavalo. Sada nakon nepune 3 godine vidim odlične rezultate i zbog toga sam veoma ponosna.

personalizirani-nakit-vjencanje

Izvor: Photography Maja Stevanović

Princeza: Koliko ti je vremena trebalo da usavršiš tehniku izrade nakita? Gdje si i od koga učila?

Anamarija: Svakim danom kreativci usavršavaju svoju tehniku pa tako i ja. Uvijek smatram da može još bolje. Najbitnije je konstantno uvoditi novitete i sam sebe inspirirati na isprobavanje novih tehnika. Vjerovali ili ne, sve je došlo prirodno, nekom logikom. Ponekad sam pretraživala po internetu, ugledala  se na kolege  koji su godinama prije mene krenuli izrađivati nakit i promatrala njihove izrade. Tek kada sam dođeš do konačnog rezultata (dobrog rezultata) shvatiš koliko tvoje vrijeme i ruke vrijede. Mnogi će reći kako je ručni rad skup no svatko bi trebao cijeniti odvojeno vrijeme, maštu, volju, i trud uložen upravo na njih.

nausnice-vjencanje

Izvor: Photography Jasna Pašalić

Princeza: Ponuda Anamarija nakita zaista je velika. Možeš li našim čitateljicama ukratko ispričati koje sve vrste nakita izrađuješ i koje materijale koristiš prilikom izrade?

Anamarija: Od naušnica do krune. Ponuda je doista velika, s obzirom na vrijeme koje sam uspijevala izdvojiti, ali uskoro će biti i veća. Materijal je u Hrvatskoj veoma teško nabaviti. Točnije, nama koji se već godinama bavimo izradom je izbor repromaterijala sužen, zasićeni smo istima pa smo primorani snalaziti se, prepravljati, raditi nešto sami i to drugačije od drugih. Moji radovi su poznati po izradi od sitnih materijala. S obzirom da sam alergična na klasično ljepilo, koristim posebna ljepila i rukavice što mi ujedno omogućuje da koristim kvalitetniji materijal.

anamarija-nakit-vjencanje

Izvor: Photography Andrej Phillips

Princeza: Izrađuješ li unaprijed gotove proizvode koje klijentice mogu naručiti ili je svaki nakit rađen od početka do kraja prema njihovoj želji?

Anamarija: Za razliku od ostalih ateljea s nakitom, kod mene se sve radi personalizirano. Niti jedan komad nakita nije unaprijed izrađen. Svaka mladenka ima priliku individualno se posavjetovati sa mnom. Zajedno dizajniramo ukosnicu prema vjenčanici i frizuri, određujemo boju, veličinu, bisere, kristaliće. Mislim da je svakoj od njih jako bitno da surađujemo i razgovaramo te da na taj dan nose nakit izrađen samo za njih.

ukrasi-kosa-vjencanje

Izvor: Foto studio Aga

Princeza: Najviše nam je za oko zapela kruna za mladenke. Koliko vremena je potrebno za izradu jednog takvog komada?

Anamarija: Prvu krunu koju sam izradila bila je iz čistog interesa. Ispala je vise nego savršena. Smatram da bi je svaka žena trebala staviti barem jednom u životu, da se osjeća poput kraljice – što ona i jest. Dijelim mladenke na one decentne i glamurozne, ne znam sto mi je draže. Iskreno, ne znam bavi li se itko drugi u RH ručnom izradom kruna. Divim se svakoj mladenki na originalnosti i na idejama. Za jednu krunu koja ima preko tisuću kristalića potrebno je nekoliko dana intenzivnog rada. Ipak, svaka sekunda uloženog trudna se isplati.

kruna-mladenke

Izvor: Katja & Simon Photography

Princeza: Brojne mladenke za svoje vjenčanje biraju upravo Anamarija nakit. Što misliš, po čemu je tvoj nakit posebniji od drugih?

Anamarija: Broj interesa među mladenkama raste iz dana u dan, kako u Hrvatskoj tako i van nje, posebice u Sloveniji. Budući da moj hobi prerasta u nešto mnogo više od toga, plan mi je intenzivnije se posvetiti svom brendu. Do sada je zbog toga broj zaprimljenih narudžbi bio ograničen. S jesenskom kolekcijom koja će biti izuzetno romantična dolaze i nove odluke, novi modeli i veći opseg posla. U cilju mi je prezentirati „cvjetnu čaroliju“ koja će biti inspirirana pastelnim bojama i cvjetićima, rukama oblikovana masa, svaki komadić, svaka latica. A zašto je AM poseban? Posvećeno vrijeme, saslušane ideje, sati i sati dogovora oko izrade kako bi njihov cjelokupni outfit izgledao savršeno. Ukosnica je sestra vjenčanici. Kako je  bitno da vas taj dan krasi vjenčanica, tako je bitno i da vas nekakav detalj ističe. Ukosnica odaje vaš karakter kao i vjenčanica. To jednostavno ide jedno s drugim. Možete imati najjednostavniju uglađenu  pundžu koja će biti glamurozna ukoliko ju istaknete ukosnicom.

anamarija-nakit

Izvor: Photography Jasna Pašalić

Princeza: Za kraj, gdje čitateljice mogu pogledati tvoje radove? Kako i gdje ih naručiti?

Sve radove mogu pogledati na Facebook stranici Anamarija nakit te na Instagram profilu AM Jewerly (Anamarija nakit). Uskoro ću otvoriti i svoju web stranicu i veselim se što ću moći prezentirati svoje radove na još profesionalniji način. No do tada sve informacije dijelim putem poruka. Za kraj bi voljela naglasiti da iza svakog shootinga stoji profesionalna postava talentiranih fotografa, vizažista, frizera, dizajnera, modela i planera vjenčanja. Svi zajedno pokušavamo budućim mladenkama omogućiti da se što lakše zamisle u toj ulozi.

Hvala Anamarija na izdvojenom vremenu i sretno! 😊

AM JEWELRY TE NAGRAĐUJE!

Osvoji ove prekrasne naušnice za svoje vjenčanje u zlatnoj ili srebrnoj boji! Više informacija o nagradnom natječaju saznaj na Princeza.hr Facebook i Instagram stranici.

am-nakit-nagradni-natjecaj
Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se