4 razloga zbog kojih bi odabir lokacije trebao biti prvi korak kod planiranja vjenčanja

lokacija-vjencanja-planiranje

Mogućnosti za odabir lokacije vjenčanja su brojne, od obližnjih mjesta pa sve do egzotičnih destinacija.  

Kako odluka o lokaciji uvelike utječe na ostale aspekte vjenčanja, pripremile smo vam nekoliko razloga zašto bi upravo ona trebala biti prvi korak kod planiranja vjenčanja. 😊

Odabir lokacije vjenčanja utječe na broj gostiju

Razmišljate li o destinacijskom vjenčanju, imajte na umu da vjerojatno neće svi biti prisutni. Neki od njih možda neće moći ili neće htjeti putovati negdje daleko.

lokacija-vjencanja-broj-gostiju

Izvor: wanderingweddings.com

S druge strane, ako razmišljate o vjenčanju u blizini vašeg mjesta, tada bez problema možete organizirati vjenčanje s velikim brojem gostiju.

Odluka o lokaciji utječe i na sadržaj vjenčanja  

Želite li poseban sadržaj na svom vjenčanju, morat ćete odabrati prikladnu lokaciju. Primjerice, želite li svoju proslavu vjenčanja održati u vili s bazenom tada ćete tražiti lokaciju koja nudi takav sadržaj. Ili jednostavno želite svoje vjenčanje održati u restoranu s najukusnijim jelima?

O kakvom god je sadržaju riječ, lokacija je prva stvar koju biste trebali planirati.  

A što je s budžetom?

Iako destinacijsko vjenčanje podrazumijeva manji broj gostiju, to ne znači nužno i da su troškovi manji. Primjerice, vjenčanje na egzotičnoj destinaciji u tijeku sezone može biti znatno skuplje. Ne zaboravite i na troškove smještaja i putovanja.

destinacijsko-vjencanje

Izvor: sweetjulepphotography.com

S druge strane, na lokalnom ćete vjenčanju možda imati više gostiju pa vam na prvu može djelovati skuplje, no to ne mora biti tako.

Upravo zato najprije odredite lokaciju vjenčanja kako biste bili sigurni raspolažete li s dovoljno budžeta.

Odluka o vjenčanici prije odabira lokacije?

Nikako vam ne savjetujemo kupovinu vjenčanice prije odabira lokacije. Primjerice, odabrale ste raskošnu vjenčanicu, a naknadno ste se odlučili za vjenčanje na plaži, sigurno ti je neće biti ugodno nositi.

I, jeste li već odabrali svoje idealnu lokaciju za vjenčanje? Želite li, slobodno je podijelite s nama u komentaru ispod članka. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se