Kada krenuti u potragu za vjenčanicom?

Tek ste se zaručili i jako si uzbuđena oko planiranja vjenčanja i kupnje vjenčanice? Iako ti se datum vjenčanja može činiti godinama daleko, savjetujemo ti da u potragom za vjenčanicom kreneš što prije. Dijelom zbog toga što se vjenčanice jako dugo šiju, ako se odlučiš za tu varijantu, dijelom zbog svih silnih proba na koje ćeš morati ići.

Naravno, zahvaljujući najnovijim tehnologijama ovo sve može biti gotovo jako brzo, no bolje je ne riskirati, pogotovo kada je u pitanju jedan od najvažnijih dana tvog života! Kada je, stoga, najbolje krenuti obilaziti butike i pregledavati internetske trgovine? 

Što nakon odabira mjesta vjenčanja?

Neki dizajneri vjenčanica savjetuju mladenkama kupnju vjenčanice kao prvi korak, odmah po odabiru mjesta vjenčanja. Ovo ima smisla jer odlučiš li se za vjenčanje na plaži raskošna, duga i teška haljina baš i nije najsretniji izbor za tebe.

Izvor fotografije: Freepik.com

Nakon odabira mjesta, trebala bi odrediti budžet za vjenčanicu, što će ti pomoći suziti izbor. I ne zaboravi rezervirati termin za isprobavanje haljina. Oni u buticima popunjavaju se vrlo brzo!

Od 6 do 9 mjeseci prije vjenčanja bi bilo idealno

Bilo bi odlično kada bi svoju vjenčanicu izabrala od 6 do 9 mjeseci prije vjenčanja. Ako naručuješ dizajnersku vjenčanicu, imaj na umu da ćeš vjerojatno neko vrijeme čekati dostavu zbog prilagodbe tvojim proporcijama.

Naravno, ako u planu prije samog  vjenčanja imaš fotografiranje, taj ćeš datum morati doživljavati kao datum vjenčanja jer će ti haljina već tada biti potrebna.

Izvor fotografije: Freepik.com

Odabrala si vjenčanicu? Onda je vrijeme za sljedeće stvari…

Odabrala si vjenčanicu? Odlično! Nakon odabira savršene vjenčanice posveti se traženju dodataka. Dakle, odabiru vela, nakita i cipela kako bi na prvoj probi već imala djelomičnu ili potpunu predodžbu konačnog izgleda.

Cipele su između ostalog bitne i zbog toga što će o njima ovisiti duljina haljine pa ih ne zaboravi ponijeti sa sobom. Ne očajavaj ako ih još nisi pronašla! Umjesto toga ponesi neke zamjenske cipele čija je visina pete onakva kakvu želiš i na vjenčanim cipelama .

Probe, probe, probe

Na prvu probu svoje vjenčanice trebala bi otići oko dva mjeseca prije svadbe. Neke je haljine dovoljno isprobati samo jednom ili dvaput, ali za neke je ipak potrebna i treća proba. Haljina bi tada trebala biti gotovo besprijekorna. Na konačnu probu ponesi cijeli svadbeni ansambl. Mislimo na veo, cipele i nakit, ali i maramice za sebe ili za tvoju pratnju jer, vjeruj nam, suze radosnice doći će kad-tad.

Izvor fotografije: Unsplash.com

Kada bi tvoja vjenčanica trebala biti gotova i izgledati tip-top?

Najmanje tjedan prije vjenčanja vjenčanica bi trebala biti u tvom domu. Nemoj je zaboraviti zaštititi pripadajućom zaštitnim vrećom, kako se ona ne bi uprljala, ali i kako bi bila daleko od očiju radoznalog zaručnika.

I za kraj, jedino što ti preostaje je show time! Dan u kojemu ćeš biti glavna zvijezda, u haljini svojih snova!

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com