Prekrivanje tetovaže šminkom? I to je moguće!

tetovirana-mladenka

Obožavaš svoju tetovažu jer ona za tebe ima posebno značenje. Ipak, za svoje si vjenčanje odabrala prekrasnu vjenčanicu i želiš da ona bude u prvom planu.

Umjesto izlaganja raznim laserskim tretmanima za uklanjanje tetovaže, brzo i jednostavno prekrij svoju tetovažu šminkom i omogući vjenčanici da pokaže svu svoju raskoš. 😊

Prekrivanje tetovaže započinje stvaranjem baze

Prvi i najvažniji korak je stvaranje baze za šminku. Nanesi primer na područje tetovaže i ostavi nekoliko trenutaka da se upije.

U slučaju da nemaš primer, kao baza može poslužiti i krema za lice. Stvaranje baze nužno je za zaglađivanje površine kože što omogućuje bolje upijanje šminke i njenu dugotrajnost. 

tetovaza-sminka-vjencanje

Izvor: weddingpartyapp.com

Bez pudera – ništa!

Kod odabira pudera, važno je da odgovara tvojoj boji kože. Budući da su tetovaže u većini slučajeva tamne boje, lagani puderi koji nemaju veliku moć prekrivanja neće biti dovoljno dobri.

U tu se svrhu zato koriste posebni puderi, a možeš ih prepoznati po tome što na njima stoji opis „camouflage“. Za razliku od običnih pudera, oni su puno gušći i kremasti pa omogućuju savršeno prekrivanje.

Za nanošenje pudera na tetovažu koristi deblju četkicu ili spužvicu za nanošenje šminke i laganim tapkanjem započni prekrivati tetovažu. Nakon pudera nanesi još i tanak sloj korektora kako bi bila sigurna da si je zaista prekrila cijelu.

Ipak, pripazi da ne pretjeraš s količinom pudera i korektora te ih dobro razmaži kako ne bi svjedočila mrljama na koži koje će još više prizivati neželjene poglede uzvanika.

prekrivanje-tetovaze-sminkom

Izvor: lovemydress.net

Fiksiranje šminke na tetovaži

Kako bi to sve izgledalo tip-top, velikom i nježnom četkom nanesi puder u prahu. Na taj ćeš način stvoriti prirodan efekt na mjestu tetovaže i omogućiti da šminka duže traje. Osim toga, postoje proizvodi poput sprejeva za fiksiranje šminke pa možeš i njih koristiti.

Naravno, ne zaboravi prije spavanja skinuti šminku s tetovaže. To možeš učiniti sa sredstvom koje inače koristiš za skidanje šminke.

P.S. Nisi li sigurna u sebe i svoju sposobnost prekrivanja tetovaže šminkom, zamoli svoju prijateljicu da to učini umjesto tebe. Posebice ako je tetovaža na dijelu tijela koje ti nije dostupno. A možeš zamoliti i svoju kozmetičarku. Sigurne smo da će ona to odraditi vrhunski.😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se