Kako očistiti dijamantni zaručnički prsten?

Sigurno ste se barem jednom zapitale kako pravilno očistiti dijamanti zaručnički prsten kojeg ste dobile od svog odabranika. Vjerujte, sasvim je normalno željeti sačuvati ljepotu i sjaj prstena koji simbolizira vašu ljubav. Stoga da bi održale blistav izgled dijamanta i nekoliko godina nakon zaruka, otkrivamo nekoliko savjeta o tome kako voditi brigu o tom najboljem prijatelju žena!

Savjeti kako očistiti dijamantni zaručnički prsten kod kuće

Jedan od načina putem kojeg možete očistiti dijamantni zaručnički prsten od nakupljenih prljavština, krema i kozmetike koju svakodnevno koristite ili pak od masnoće koja se izlučuje kroz znoj jest pripremiti smjesu tople vode u kombinaciji s blagim sredstvom za pranje suđa te uroniti prsten u istu na 20 do 40 minuta. Kako bi očistile prsten od tvrdokorne nečistoće koristite mekanu četkicu za zube, nakon čijeg četkanja dijamant isperite mlazom tople vode.

kako-ocistiti-dijamantni-zarucnicki-prsten
Izvor: itakeyou.co.uk

Osim sredstva za pranje suđa, možete koristiti i šampon, tekući sapun te gel za tuširanje. Što pak se tiče njegovog sušenja, umjesto papirnatih ručnika bolje je koristiti mekane krpe od pamuka ili ostaviti prsten da se osuši prirodnim putem.

Koliko često čistiti dijamantni zaručnički prsten?

Preporučuje se čišćenje zaručničkog dijamanta jednom tjedno. No isto tako, poželjno je očistiti prsten jednom godišnje kod profesionalnog draguljara, posebice obavljate li teške fizičke poslove, poslove na otvorenom ili u kuhinji.  

kako-ocistiti-dijamantni-zarucnicki-prsten
Izvor: acsilver.co.uk

Ova sredstva ne bi trebale koristiti prilikom čišćenja dijamantnog zaručničkog prstena

Ono što bi trebale izbjegavati odlučite li se na čišćenje prelijepog dijamanta, u prvom je redu aceton, sredstva koja sadrže klor, soda bikarbona, pasta za zube te izbjeljivač. Zašto? Zato što takva sredstva mogu oštetiti prsten pa se umjesto agresivnih sredstva preporučuju ona blaža koja smo spomenule ranije.

Za kraj vam još savjetujemo skinuti nakit tijekom kupanja u moru i bazenu ili pak prilikom obavljanja kućanskih poslova kako se ne bi dodatno izlagao različitim kemikalijama i pritom oštetio .

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se