U ovim situacijama najpametnije je skinuti zaručnički prsten

U ovim situacijama najpametnije je skinuti zaručnički prsten

Sigurne smo da je tvoj odabranik odabrao najljepši mogući prsten i iznenadio te njime u posve neočekivanom trenutku. Zamisli da te odveo na mjesto na kojem ste se prvi put susreli, ukrasio ga romantičnim svijećama i ružama te kleknuo pred tebe izvadivši prsten kakvog si priželjkivala. Normalno je da ćeš ga s oduševljenjem pokazivati te da se nećeš odvajati od njega ni sekunde. Ipak, kako bi sačuvala njegov sjaj čim duže, popisale smo situacije u kojima je najpametnije skinuti zaručnički prsten .

Fizička aktivnost

U jesenskom smo razdoblju što znači da vrtlarske aktivnosti treba privesti kraju. Planiraš li u skorije vrijeme sudjelovati u završnom uređenju svog dvorišta ili vrta, moraš znati da zemlja te sitno kamenje može biti abrazivno za nakit, stoga prije obavljanja ovakve vrste aktivnosti skini svoj zaručnički prsten.

Isto ti preporučujemo i tijekom sportskih aktivnosti. Primjerice, za vrijeme igranja tenisa, košarke, nogometa ili prilikom vježbanja u teretani jer znoj može utjecati na boju srebrnih materijala. Također, kako znoj olakšava njegovo iskliznuće, veće su šanse za gubitak.

fizicka-aktivnost
Izvor fotografije: freepik

Nanošenje krema i losiona za njegu tijela

Iako su losioni i hidratantne kreme idealni za njegu kože, nemaju isto djelovanje na sam zaručnički prsten. Naime, prekomjerno nakupljanje losiona i krema na prstenu može umanjiti sjaj te potamniti zaručnički kamen.

situacije-u-kojima-treba-skinuti-zarucnicki-prsten
Izvor fotografije: freepik

Kupanje u bazenu ili moru

U hladnoj vodi prsti se lakše stisnu, što dovodi do lakšeg gubitka zaručničkog prstena. Također, slana voda te klorirana voda mogu oštetiti drago kamenje pa se preporučuje skinuti zaručnički prsten prije ulaska u vodu.

situacije-u-kojima-treba-skinuti-zarucnicki-prsten
Izvor fotografije: freepik

Čišćenje

Misli na svoj prsten i prilikom čišćenja! Primjerice, možeš ga oštetiti udaranjem u kupaonski pult ili kuhinjski pod, kao i pod utjecajem kemikalija koje se nalaze u sredstvima za čišćenje. Tako izbjeljivač i amonijak, koji su prisutni u nekim sredstvima, mogu utjecati na promjenu boje tvog kamena.

ciscenje-bez-zarucnickog-prstena
Izvor fotografije: freepik

Tuširanje

Kako su prsti u trenutku tuširanja ljepljivi i sklizavi, prsten može lako pasti niz odvod i zauvijek se izgubiti. Zato ga bolje skini, nego da kupuješ novi!

tusiranje
Izvor fotografije: freepik

Izvor naslovne fotografije: Canva