Kraljevsko vjenčanje održat će se unatoč koronavirusu, ali bez gostiju?

Već smo nekoliko puta pisale o vjenčanju princeze Beatrice i Edoarda Mapellija Mozzija. Otkrile smo ti detalje o prosidbi, datumu vjenčanja, odgađanju vjenčanja zbog optužbi o seksu s maloljetnicom njenog oca Andrewa pa i mogućem odgađanju vjenčanja zbog koronavirusa.

Da princeza Beatrice nema sreće, jasno je kao dan. Toliko dugo iščekivani događaj odgođen je dva puta, a pitanje je hoće li se održati ili će biti odgođen i po treći put.

Uz općenito stanje u svijetu u kojem vladaju bolest, strah i panika, njeni snovi nikako da se ispune.

No stigla je nova informacija da će se kraljevsko vjenčanje ipak moći održati. Kako i zašto, odgovori slijede u nastavku.

Kraljevsko vjenčanje može se održati, ali…

Vjenčanje princeze Beatrice i njenog zaručnika Edoarda Mapellija Mozzija zakazano je za 29. svibnja ove godine. No kao što smo već pisale, zbog pandemije koronavirusom bilo je upitno hoće li se vjenčanje moći održati.

Konačno, dobili su odgovor na svoje pitanje. Engleska crkva donijela je odluku da se može održati crkveno vjenčanje tijekom pandemije, ali uz određene uvjete.

Prema zakonskom minimumu koji je donesen zbog koronavirusa, na crkvenom je vjenčanju dopušteno prisustvovati samo petorici ljudi. Tu spadaju svećenik, mladenci te dva svjedoka. 

kraljevsko-vjencanje-uza-obitelj

Izvor: story.hr

Kraljica Elizabeta i djed Philip neće moći prisustvovati vjenčanju zbog koronavirusa

Novo pravilo podrazumijeva da će mladenci na vjenčanju moći uz sebe imati samo dva člana obitelji ili prijatelja. To znači da Beatrice uz sebe može imati samo svoje roditelje, ali ne i toliko voljenu sestru Eugenie.

Isto tako, princeza Beatrice željela je da na njenom vjenčanju budu prisutni i kraljica Elizabeta i djed Philip, no ni to nije moguće. S obzirom na situaciju s koronavirusom te prema preporukama njihove Vlade, kraljica Elizabeta i Philip moraju biti u samoizolaciji u dvorcu Windsor.

Budući da su stariji dodatno ugroženi, a kraljica Elizabeta i Philip se bliže stotoj godini života, potrebno je poduzeti dodatne mjere kako ne bi ugrozili svoje zdravlje.

Hoće li se princeza Beatrice i njen zaručnik odlučiti na tako skromno vjenčanje, ne znamo. No kada saznamo prve informacije, svakako ćemo te obavijestiti.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se