Kako uštedjeti na organizaciji vjenčanja?

Sve znamo koliko novaca treba izdvojiti za organizaciju vjenčanja te što sve ona iziskuje. Puno je tu svega, od pozivnica i stajlinga pa do jelovnika i dekoracije svadbene sale. A gdje su tek onda svi ostali detalji koje nismo ni spomenule?

Da, znamo, zato smo si i dale truda i u sljedećih nekoliko redaka popisale savjete koji će ti pomoći pri organizaciji jeftinijeg vjenčanja. Naravno, budeš li ih slijedila!

Manja svadba u krugu najbližih

Manje gostiju znači i manje naručene hrane i pića. Zato na vjenčanje pozovi samo bližnju rodbinu, prijatelje i one s kojima si zaista bliska. Iako ćeš imati intimnu svadbu, to ne znači da ćeš se manje zabaviti ili da nećeš proslaviti taj poseban dan onako kako si isplanirala.

Neki mladenci slijede običaj da uzvanike vjenčanja pozivaju tek na obred vjenčanja. Dakle, ne na slavlje prije njega, već na večeru nakon obreda što omogućuje i veće uštede. Razmisli i ti o spomenutom običaju!

Restoran, a ne hotel

Odabereš li salu u restoranu, a ne all inclusive hotel, svakako ćeš puno uštedjeti. Hoteli znaju biti prilično skupi pa su i sale koje se iznajmljuju tamo skuplje od onih koje su namijenjene upravo svadbama. Svakako ćeš dobro proći odabereš li onu salu izvan centra grada.

Jelovnik

Budući da svadbeni jelovnici mogu biti prilično skupi, dobro prouči ponude i odaberi onu optimalnu. Uglavnom je jeftinija opcija jelovnika ona koja uključuje i cijenu pića, stoga taj dio obavezno provjeri s voditeljima sale. U cijenu pića su obično uključene cijena vina, soka, vode, kave i pića dobrodošlice. Mnogi restorani imaju i poseban bar gdje gosti na vlastiti račun mogu naručiti žestoka pića ili ono što nije uključeno u cijenu svadbenog jelovnika. Švedski stol je također jedna od jeftinijih opcija .

jelovnik

Vjenčana odjeća i dodaci

Kako bi sačuvala ponešto novaca svakako posjeti i neke sajmove vjenčanja. Zašto? Zato što mnogi sajmovi vjenčanja daju razne popuste tako da svoju vjenčanicu možeš nabaviti po jeftinijoj cijeni. Također, neki saloni vjenčanica na kraju godine imaju i posebne rasprodaje kako vjenčanica tako i ostalih svadbenih dodataka pa svakako valja uzeti u obzir i kupnju na kraju godine.

Dekoracija sale

Za dekoriranje prostora se možeš i sama pobrinuti i osmisliti kako će sam interijer izgledati. Možeš koristiti pom-pom koji je lako dostupan i jeftin, til ili pak svijeće. Sve ove detalje možeš naći u trgovinama koje nemaju visoke cijene i tako uštedjeti. Također, cvijeće koje ćeš koristiti možeš ubrati iz vlastitog vrta, ako si te sreće.

P.S.: U proljeće krasno cvatu tulipani i narcise, a i hortenzije možemo vidjeti krajem svibnja.

Vjenčano prstenje

Ovdje zaista možeš uštedjeti! Primjerice, odaberi prstenje koje je od srebra ili titana, a ne nužno od zlata jer je takvo prstenje prilično skupo. Vrlo kreativna ideja za one koji se usude, a koji zbog posla kojim se bave ne mogu nositi prstenje, je tetoviranje prstenja.

organizaciji-vjencanja

Pozivnice

Za ovako nešto potrebno je biti kreativna i imati volje, no zapamti da nije neostvarivo. Danas postoje različite stranice na Internetu na kojima možeš pronaći ideje za predivne pozivnice umjesto da ih prave oni koji se time zaista bave.

Prihvatiš li barem jedan od ovih savjeta, vjerujemo da će i tvoj novčanik osjetiti olakšanje te da ćeš uživati u organizaciji vjenčanja!

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se