5 najboljih trenutaka s vjenčanja u seriji Prijatelji

serija-prijatelji

Tko bi rekao da je prošlo već 25 godina otkad je prikazana prva epizoda kultne serije Prijatelji! 😯

Uživaš li u gledanju starih epizoda na Netflixu ili željno iščekuješ ponovno okupljanje Monice, Rachel, Phoebe, Rossa, Chandlera i Joeya, sigurne smo da ćeš se rado prisjetiti najboljih trenutaka s vjenčanja u seriji Prijatelji. A bilo ih je zato mnogo.

No krenimo od početka!

Pilot epizoda

Sjećaš li se da je ova poznata serija započela s odbjeglom nevjestom Rachel Greene, odnosno Jennifer Aniston? 

Naime, Rachel je ostavila svog zaručnika pred oltarom jer je shvatila da ga ipak ne voli nakon čega je odlučila potražiti Monicu, prijateljicu iz srednje škole. Pronašla ju je u kafiću Central Perk s ostalim prijateljima, između ostalog i Rossa kojeg je upravo ostavila žena.

Rachel je bila odjevena u raskošnu bijelu vjenčanicu tipičnu za modu 90-ih godina, a nas je već tad očarala priča o šest prijatelja u dvadesetima. Kao i stalna neizvjesnost hoće li se među njima ipak razviti nešto više.

vjencanja-u-seriji-Prijatelji
Izvor: bustle.com

Epizoda s lezbijskim vjenčanjem

Carol, za koju smo u prvoj epizodi saznale da je Rossova bivša žena, ostavila ga je jer je objavila da je lezbijka. U jedanaestoj epizodi druge sezone Ross, koji je u početku bio shrvan rastavom, Carol prati do oltara i predaje ju njenoj velikoj ljubavi Susan 😊.

Istospolno vjenčanje u jednoj popularnoj televizijskoj seriji predstavljalo je veliki iskorak, s obzirom na to da je ova epizoda prvi put prikazana 1996. godine.

vjencanja-u-seriji-Prijatelji
Izvor: unbound.com

Epizoda koja prikazuje vjenčanje Barryja i Mindy

Znaš i sama da je odabir haljina za djeveruše čest izvor napetosti između mladenke i njenih prijateljica. U ovoj epizodi smijale smo se groznoj ružičastoj haljini i šeširu koje je Rachel trebala nositi kao djeveruša na vjenčanju svog bivšeg zaručnika Barryja i najbolje prijateljice Mindy.

vjencanja-u-seriji-Prijatelji
Izvor: racked.com

Epizoda s Rossovim vjenčanjem

Rossu se na njegovom drugom vjenčanju dogodila najveća pogreška koja se mladoženji može dogoditi. Naime, izrekao je krivo ime buduće supruge! Ross se u ovoj epizodi vjenčao za Emily, iako mu je cijelo vrijeme na pameti bila samo Rachel.

Ne moramo te podsjećati na to da je i Rossov drugi brak ubrzo završio razvodom.

Izvor: screenrant.com

Epizoda vjenčanja u Las Vegasu

U ovoj epizodi svih šest prijatelja nalazi se Las Vegasu na proslavi Monicine i Chandlerove proslave godišnjice veze. Spontana odluka Monice i Chandlera da će se vjenčati u Las Vegasu dovodi ih do kapelice u kojoj su se pijani Ross i Rachel zavjetovali na vječnu ljubav 😊.

serija-prijatelji
Izvor: tbs.com

Iako ovo vjenčanje nismo izravno vidjele, ostalo nam je u sjećanju budući da se dogodilo potpuno neočekivano!

Sada kada smo se prisjetile najboljih trenutaka s vjenčanja u seriji Prijatelji, zaviri još u naš članak u kojem smo pisale o vjenčanicama iz istoimene serije 🤗.