Može li kuma na vjenčanje u crnoj haljini?

kuma-vjencanje-crna-haljina

Kuma si na vjenčanju svoje najbolje prijateljice. Več si obavila skoro sve pripreme: napisala si govor, kupila si odličan poklon za mladence, osmislila si djevojačku zabavu, i ostalo je još samo jedno. Posljednjih nekoliko mjeseci aktivno tragaš za haljinom u kojoj ćeš zablistati na taj dan.

Nakon mukotrpne potrage konačno si pronašla elegantnu, otmjenu i seksi haljinu koja ti pristaje kao salivena . Drugim riječima odabrala si haljinu o kakvoj si oduvijek sanjala!

No postoji jedan problem. Haljina tvojih snova je crne boje pa ti se zato po glavi mota sljedeće pitanje: „Mogu li u crnoj haljini na vjenčanje? Ipak sam ja kuma.“

Zašto crna haljina nije najbolji odabir nalaziš li se u ulozi kume na vjenčanju?  

Zato što je crna boja mračna, povezujemo je s tugom i ljudima često predstavlja nešto negativno. Suprotno tome, vjenčanje je poseban trenutak za mladence. Dan veselja i ljubavi, u koji, vjeruj nam, ne želiš unositi negativu ni na koji način, čak ni haljinom crne boje.

Iako crna haljina može biti vrlo elegantna, radije ju biraj za vjenčanja na kojima nisi kuma ili još bolje, za neke druge prigode. Stoga pomno odabranim outfitom pokaži da cijeniš i poštuješ tu svečanost te čast koju ti je dodijelila najbolja prijateljica.

Odabereš pak li za svadbu bluzu i suknju od kojih je samo jedan odjevni komad crne boje, u tom slučaju cijela odjevna kombinacija neće izgledati toliko tmurno i u svakom će slučaju biti puno bolji izbor.

Naravno da su neke mlade otvorenijeg pogleda i ne bi im nikada tako nešto zasmetalo, no želiš li biti sigurna da ti nitko neće zamjeriti boju tvoje haljine, u širokom luku izbjegavaj haljine crne i bijele boje na vjenčanju. Ipak je u prvom planu mladenka i njezina vjenčanica .

crna-haljina-kuma-vjencanje
Izvor fotografije: junebugweddings.com

Ali, čekaj…

S druge strane, nemoj misliti da su crne haljine u potpunosti zabranjene na vjenčanjima! Za „male crne haljine“ se oduvijek smatralo da su nepogrešiv odabir. Uz nakit i dodatke u boji i u ovoj odjevnoj kombinaciji možeš ostaviti odličan dojam.

Zato odlučiš li se za crnu haljinu, svakako popričaj s prijateljicom. Na kraju krajeva budeš li zadovoljna, sretna i nasmiješena, boja će ionako pasti u drugi plan. Znaš i sama da će se uvijek naći netko tko će komentirati u kakvoj si se haljini pojavila, no najvažnije je da se ti osjećaš dobro u onome što si odjenula.

Evo i nekoliko prijedloga odlučiš li se tog dana zablistati u elegantnoj crnoj haljini!

Znamo da su u vjenčanu kumu, osim mladenke, sve oči uperene na svadbi, zato ti i savjetujemo škicni u naš članka u kojem smo pisale o modnim komadima koje bi trebala izbjegavati na svadbama.

Izvor naslovne fotografije: Canva