Kako uštedjeti na svadbenoj torti?

Sve jako dobro znamo da za veću vjenčanu proslavu treba izdvojiti i veću svotu novaca. Iako sve ima svoju cijenu, malo je mladenki koje ne teže ka savršenstvu tog dana pa tako misle i na one najsitnije detalje. Dakle, od prekrasnog vjenčanog outfita, torte za prste polizati pa do dekoracije koja će ama baš sve uzvanike ostaviti bez daha .

Kako je torta, nakon mladine vjenčanice i prvog plesa, glavna “atrakcija” na vjenčanju, sigurno si se barem jednom zapitala kako do ukusne i vizualno lijepe torte, a da te ne zaboli glava kada čuješ njenu cijenu? 

Znamo da takve atrakcije često znaju biti preskupe, zato ti savjetujemo ostati s nama jer u nastavku otkrivamo trikove kako uštedjeti na svadbenoj torti  .

Jednostavna torta

Želiš li posebne detalje na torti, poput cvijeća napravljenog od šećera, zasigurno ćeš i više platiti. Budi sigurna da slastičarke jako dobro znaju naplatiti svoje vrijeme koje su provele ukrašavajući tortu, a ovakvi detalji zahtijevaju i do 2 sata. 

Umjesto toga odaberi jednostavniju verziju torte. Naravno, to ne znači da torta uopće neće imati nikakve ukrase, već ćeš ih samo svesti na minimum. 

Obožavaš pak li cvijeće do te mjere da ono jednostavno mora biti na tvojoj torti, u tom je slučaju najbolja alternativa pravo cvijeće. Ovdje samo moraš pripaziti i posavjetovati se s cvjećarkom da cvijeće bude bez pesticida jer ono ipak ide na tortu.

Torta bez katova

Opće je poznato da su na svadbama vrlo popularne torte na dva ili tri kata. Želiš li ipak svom budžetu dopustiti da se malo oporavi, odaberi tortu s jednim katom. Ili tortu na dva kata ako si planirala tri.

kako-ustedjeti-na-svadbenoj-torti
Izvor: laurenstubbings.com

Posluživanje manjih komada torte

Jesi li razmišljala o tome da kriške torte budu nešto manje, odnosno tanje? Svakako bi trebala želiš li uštedjeti!

Ionako se često zna dogoditi da svi uzvanici ne žele jesti tortu, stoga kako se narezana torta ne bi kasnije bacila, dogovori s ugostiteljem da se prilikom posluživanja torte pita svakog uzvanika želi li tortu. 

kako-ustedjeti-na-svadbenoj-torti
Izvor: ruffledblog.com

P.S.: Za one koji ne jedu torte možeš poslužiti jagode s čokoladom ili neku sličnu opciju .

Odaberi maslac

Postoje dvije opcije za „prekrivanje“, odnosno završnu obradu cijele torte. To može biti fondant koji je prilično skup, osobito ako ga slastičarka radi jer je kupovni nešto jeftiniji. Dok je druga opcija krema od maslaca koja je znatno jeftinija.

Umjesto torte posluži kolače

Ideja o tortama ti se ionako ne sviđa? Nemaš frke jer uvijek postoji opcija B, primjerice slasni kolači(ći)!  

Izbora je mnogo, tako da možeš birati od kremastih pa sve do malih kolačića, poput muffina. Njih također možeš poslužiti u obliku torte i vjeruj nam izgledat će genijalno! 

Izvor: weddinginclude.com

Sada kada smo ti otkrile kako uštedjeti na svadbenoj torti, potraži još dobru slastičarnu koja će u obzir uzeti budžet kojim raspolažeš i naravno tvoje želje.

Također, raspitaj se i kod svojih prijateljica jer možda koja poznaje nekoga kome je slastičarstvo hobi. Imaj na umu da i slastičari amateri mogu biti vrlo talentirani, a proći ćeš jeftinije nego u slastičarnici. Ili, ako si dovoljno vješta s tortama, uzmi u obzir opciju samostalne izrade svadbene torte.

Sretno s tortom i budžetom .


Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se