5 modnih komada koje bi trebala izbjegavati na svadbama

sto-odjenuti-na-vjencanju

Kada je u pitanju odabir vjenčanog outfita nisu samo mladenke te koje glavu razbijaju kakvu će haljinu  i cipele odabrati. Složit ćeš se s nama da svaka žena prije nekog važnog slavlja muku muči s time što će odjenuti i obući bez obzira na količinu odjeće i obuće koja se nalazi u njenom ormaru. Vjerujemo da je zabrinutost veća nalaziš li se u ulozi vjenčane kume, djeveruše ili pak najbolje prijateljice jer si svjesna da moraš izgledati elegantno i profinjeno.

Također, znaš da su ti modne greške nedopustive i da nikako ne smiješ zasjeniti mladenku. Kako bi ti pomogle odabrati primjereni vjenčani outfit, popisale smo 5 modnih komada koje bi trebala izbjegavati! 😉

Bijela boja dozvoljena je samo za mladenke

Zapamti jednom za svagda: Zablistati u bijelom nije primjereno, osim ako se ne nalaziš u ulozi mladenke. Bijela boja rezervirana je samo za mladenku, a ti ćeš već imati prilike zasjati u toj boji, ali na dan svog vjenčanja.

P.S.: Bijela boja dozvoljena je samo ako si dobila zeleno svijetlo od mladenke. Primjerice, ako je mladenka birala boju haljina za svoje djeveruše.

mladenka
Photo by Kyle Roxas from Pexels

Kratko i usko je OK za party, no ne i za vjenčanje

Vjenčanje je svečana ceremonija, stoga prilikom odabira kreacije za vjenčanje pripazi da ona ne bude prekratka ili previše otvorena. Vjenčana slavlja su vesela, puno se pleše, pjeva i skače, a pripijeno i usko samo može otežati ležerno plesanje ili čak može izazvati neugodnosti, primjerice kod kaubojskog plesa.

haljina-vjencanje
Izvor fotografije: asos

Na udobne traperice ni ne pomišljaj

Možda si tip cure koja jednostavno nije za haljine i haljinu si svega obukla nekoliko puta u životu. Više si za ležerna izdanja, poput trenirka i traperica. Znamo i same da su one jako udobne, no ipak nisu primjerene za elegantna vjenčanja. Zato ni ne pomišljaj o ovoj opciji!

Potpetice od kojih te glava zaboli

Znamo da su pripadnice ženskog spola slabe na cipele pa često kupuju impulzivno kada im se nešto svidi. I mi smo takve, no savjetujemo ti da budeš oprezna prilikom odabira obuće za vjenčanje! Ipak ćeš na vjenčanju svoje prijateljice ili kume dočekati jutarnje sate, puno plesati, hodati ili stajati tijekom službene ceremonije. Stoga dva put razmisli isplati li se obući vrtoglave pete, neudobne ili tek kupljene štikle!

visoke-potpetice-vjencanje
Photo by Nadezhda Diskant from Pexels

Nakit koji zvoni

Zamisli da si kuma na vjenčanju svojoj najdražoj prijateljici. Kupila si elegantnu haljinu, udobne cipele, viseće naušnice i barem desetak tankih narukvica koje se super slažu s odabranim outfitom. Par puta tijekom službene ceremonije morala si namjestiti mladenkinu vjenčanicu i pridržati njen buket, a svaki tvoj pokret izazvao je glasno zveckanje.

Naravno, zveckanje su uzrokovale brojne tvoje narukvice. Svi su se samo okretali u nadi da saznaju što to zvecka usred vjenčanja. Nije ti bilo nimalo ugodno, a par puta si se čak i zacrvenila kao paprika. Kako bi izbjegla ovakvu situaciju preporučujemo odabrati neku decentnu narukvicu ili naušnice :).

nakit-vjencanje
Izvor fotografije: etsy.com

Izvor naslovne fotografije: Jonathan Borba from Pexels