Pampas u vjenčanom buketu – da ili ne?

Znamo i same da je cvijeće važna stavka kada je u pitanju organizacija vjenčanja kao i to da odabir vjenčanog buketa može biti sve samo ne jednostavan. Zato smo danas odlučile pisati o pampas travi koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija, posebice kada se radi o odabiru svadbenog buketu. Pitaš li se je li pampas u vjenčanom buketu dobar izbor baš za tvoje vjenčanje, nećeš saznati ne ostaneš li i dalje s nama! 

Inače, pampas trava zimzelena je trajnica ukrasne trave porijeklom iz Južne Amerike. Budući da je duguljastog oblika, izgledom jako podsjeća na pero ptice, dok pak na njene obje strane padaju klasovi koji nose sjemenke bijele, srebrnaste ili ružičaste boje. 

Pampas – samo trava ili savršena dekoracija?

Pampas zbog svog paperjastog izgleda daje posebnu notu egzotičnosti i poletnosti te ostavlja dojam odvažnosti, ženstvenosti i elegancije. Najčešće se povezuje s boho stilom, iako se koristi i na minimalističkim, modernim te romantičnim vjenčanjima.

Za tvoju smo inspiraciju u nastavku izdvojile nekoliko fotki prekrasnih pampas buketa koje možeš uvrstiti u svoje vjenčanje.

Izvor fotografije: www.boho-weddings.com

Predivan buket blago ružičaste boje pampasa

Nježna nijansa pampas buketa odlično će se slagati s tvojom bijelom vjenčanicom te svijetlim cipelama.

pampas-rozi-vjencani-buket
Izvor fotografije: etsy.com

Pampas u kombinaciji s jesenskim bojama 

Udaješ li se u jesenskom terminu, nećeš pogriješiti odabereš li ovakav buket nadopunjen jesenskim nijansama ili pak cvijećem za jesenska vjenčanja.

Kako nam se opasno približava sezona zimskih vjenčanja, savjetujemo ti škicnuti na naš članka u kojem smo pisale o cvijeću za zimska vjenčanja. Možda baš u istoimenom članku pronađeš inspiraciju za buket na tvom zimskom vjenčanju. Naravno, u kombinaciji s ukrasnom travom!

pampas-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: elegantweddinginvites.com

Kombinacija pampasa i cvjetova svijetle boje

O odabiru pampas buketa kombiniranog s bijelim orhidejama ili ružama ružičaste boje trebale bi razmisliti sve romantičarke u duši.

P.S.: Osim ovim predivnim buketom, romantičarsku atmosferu možeš dodatno naglasiti fenjerima ili svjećicama u bijeloj ili ružičastoj nijansi. 

pampas-vjencani-buket
Izvor fotografije: elegantweddinginvites.com

Pampas buket i boho vjenčanica  

Već smo ti i prije spomenule da se ova zimzelena trajnica povezuje s boho stilom pa će tako savršeno pristajati i svakoj boho vjenčanici. 

pampas-vjencani-buket
Izvor fotografije: elegantweddinginvites.com

Pampas kao dekoracija vjenčane sale 

Osim za dekoriranje buketa, ukrasnu travu možeš iskoristiti i za uređenje vjenčanog prostora. Time se može dobiti lijepa veza između dekoracije vjenčanog buketa te interijera za slavlje. Visoke stabljike koje podsjećaju na trstiku su svakako primjetan detalj u svakoj prostoriji.

pampas-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: elegantweddinginvites.com

Za kraj, mi kažemo DA jer osim što pampas može biti upečatljiva dekoracija za vjenčani buket, odlično će nadopuniti svaki svadbeni interijer.

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com