Cvijeće za jesenska vjenčanja

Cvijeće za jesenska vjenčanja

Jesen glasi za najšarenije godišnje doba. Vrijeme je tmurnije, a ceste i livade su prekrivene šarenim lišćem. Zato, ako planiraš jesensko vjenčanje (koje nam je za petama) i želiš razbiti monotoniju koja tada vlada te podići raspoloženje svima prisutnima, biraj cvijeće crvenih, narančastih i žutih nijansi. Te nijanse će tvoje vjenčanje učiniti toplijim i ugodnijim za goste, a i obuhvatit ćeš svu ljepotu prirode .

Ukrasi za aranžmane i bukete

Buketi i aranžmani na sredinama stolova na jesenskim su vjenčanjima obično ukrašeni lišćem hrasta, grančicama, ukrasnim zelenilom i kupusom, žirevima te rakovim jabukama.

Imaj na umu da grančice, zelenilo i žireve možeš koristiti za samostalnu izradu kitica. Također, ne zaboravi da je jesen godišnje doba koje nam donosi obilje plodova, poput kestena, koje također možeš koristiti u svojim aranžmanima.

Ako pak se udaješ pod kraj listopada, ne zaboravi na bundeve kojih ima na sve strane zbog približavanja Noći vještica.

Crveno cvijeće

Na vjenčanju ti prevladava bijela boja i pritom želiš boju koja će laskati tvojoj mliječnoj puti? U tom slučaju odaberi crvenu!

S prekrasnim buketom crvenih ruža nikada nećeš pogriješiti. Ne moraš nužno odabrati samo jednu nijansu crvene, kao ni jednobojne ruže, a uostalom ombre ruže su danas izuzetno popularne. Alternativa ružama su krizanteme tamno crvenih latica. Ako pak si zaljubljenica u malo cvijeće, odaberi koraljno crveni stolisnik.

crveni-vjencani-buket
Photo by Tom The Photographer on Unsplash

Narančasto cvijeće

Ako u svom buketu i aranžmanima želiš narančasto cvijeće, azijski ljiljani su zbog svoje tople narančaste nijanse odličan odabir. No želiš li odvažniju, vatreniju narančastu nijansu, uzmi gerbere. Za zagasitu narančastu tu je pijetlova kresta, a za blijedu dalija.

Super alternativa crvenoj i narančastoj je ljubičasta. Stoga odlučiš li se za ovu nijansu odaberi kalu koja izgledom jako podsjeća na ljiljane ili alstromeriju.

jesensko-vjencanje-buket
Izvor fotografije: freepik

Čime upotpuniti buket?

Ne želiš da ti buket izgleda prazno? Ne sviđa ti se ideja da ti buket izgleda poput šume? Žireve, kestene, bundeve i grančice bi radije ostavila za ukrašavanje stolnih dekoracija i ostalih aranžmana?

U tom slučaju svoj buket možeš upotpuniti zlaticom i pljuskavicom koje će zbog svoje žarko žute boje izvrsno izgledati u kombinaciji s dalijom i pijetlovom krestom. Divlja mrkva i šlajer koji su bijele boje izvrsno će pristajati uz crvene ruže i krizanteme. Voštani cvijet, montecasino aster i statika su izvrstan odabir ako si se odlučila za alternativnu ljubičastu boju i želiš da ona prevladava.

Ne zaboravi da su boje jednako važne kao i samo cvijeće. Hrabra crvena, vatrena narančasta i jarka žuta u kombinaciji sa smeđom, zlatnom, zelenom riđom i bojom jantara su najpopularnije kombinacije.

vjencani-buket
Izvor fotografije: freepik

Izvor naslovne fotografije: Canva