Što učiniti ako ti se ne sviđa tvoj zaručnički prsten?

Zamisli scenarij u kojem te tvoja snažnija polovica odvodi na najromantičnije mjesto o kojem si samo mogla sanjati, izjavljuje ti ljubav i u jednom trenutku otvara onu malu kutijicu s prstenom istovremeno govoreći čarobne riječi: Hoćeš li se udati za mene? Slatko i romantično na prvu, no u trenutku otvaranja kutijice postaje ti jasno da ružniji prsten nisi vidjela u svom životu. Svjesna da ćeš ga nositi do kraja života ili barem do vjenčanja, pitaš se što učiniti? Postoje načini na koje možeš riješiti ovu situaciju, a mi smo ih popisale u nastavku!

Pričekaj par dana

Ne radi li se o ljubavi na prvi pogled, odspavaj i pričekaj nekoliko dana jer možda ti se prsten i svidi nakon što se slegne uzbuđenje od prosidbe. Također, prije nego što izraziš nezadovoljstvo dobivenim prstenom dobro ispitaj situaciju jer se možda radi o starom bakinom prstenu koji za tvog dragog ima veliko značenje.

Razgovaraj sa svojim odabranikom

Ako ti se prsten ne sviđa ni nakon što su se slegnuli dojmovi od prosidbe, odaberi pravi trenutak i otvoreno razgovaraj sa svojim odabranikom. Objasni mu da odabrani prsten jednostavno nije ono o čemu si oduvijek sanjala te da ovim priznanjem ni u kojem pogledu ne želiš povrijediti njegove osjećaje. Sigurne smo da će cijeniti tvoju iskrenost.  

Zamjeni prsten

Smatraš li da bi ga tvoje priznanje moglo itekako povrijediti, uvijek se možeš izvući na to da ti je poklonio preveliku ili premalu veličinu, da ti boja dijamanta nije baš sjela ili pak da je dijamant prevelik za tvoj ukus. U tim će situacijama, zamjena biti jedino pravo rješenje.

zarucnicki-prsten
Izvor fotografije: canva

Nosi ga samo do vjenčanja

Znaš i sama da neke mladenke nose zaručnički prsten i nakon vjenčanja, dok pak ga druge skidaju te na to mjesto stavljaju vjenčani prsten. Kako danas to nije ništa neobično, možda ćeš njegovim skidanjem riješiti svoj problem.

Izaberi ga sama

U nadi da izbjegneš ovakvu situaciju, predloži mu da bi kod biranja zaručničkog prstena željela biti prisutna i ti sama ili mu indirektnim putem daj do znanja kakav prsten želiš. Primjerice, možeš ostaviti otvorenu sliku predivnog prstena na svom laptopu što ga može potaknuti na kupnju sličnog. Također, znaš li da će pomoć potražiti kod tvoje najbolje prijateljice ili sestre svakako im natukni o kakvom zaručničkom dijamantu sanjaš.

Ipak, najvažnije što moraš zapamtiti jest to da je tvoj odabranik sigurno odabrao zaručnički prsten koji mu se najviše sviđa te da se udaješ za njega, a ne za prsten!

Izvor naslovne fotografije: Cavna