Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Kako odabrati pozivnice za vjenčanje

Prošla su ona vremena kada su mladenci mogli birati samo između bijelih ili bež pozivnica. Danas na tržištu postoje uistinu raznolike pozivnice, a u tom dubokom moru teško je odabrati one najljepše.

Kako su pozivnice te koje prve uvode u vjenčanje, dale smo si truda i ispisale nekoliko korisnih savjeta za koje vjerujemo da će ti olakšati odabir!

Dakle, prije naručivanja pozivnica, obrati pozornost na sljedeće elemente!

Stil i tema vjenčanja

Prije nego što se odlučiš za određeni dizajn pozivnica, zapitaj se odgovara li isti stilu i temi vašeg vjenčanja. Primjerice, ako ste se odlučili za glamurozno vjenčanje – bogato cvijeće, biserne svijeće te raskošni lusteri neće odgovarati morskom stilu pozivnica. Zato biraj pozivnice u skladu sa stilom te temom vašeg vjenčanja.

Boja i font pozivnica

Nadalje, misli i na odabir odgovarajuće nijanse. Ako si već isplanirala ljubičaste boje na vjenčanju, o kojima sanjaš odmalena, što kažeš na ubacivanje te iste nijanse u pozivnice? Dobra ideja, zar ne?

Također, u obzir uzmi i boju slova na pozivnicama. Ona mora biti u kontrastu s nijansama na pozivnicama, stoga svijetla slova na svijetloj pozadini zaboravi odmah u startu. Svakako pripazi i na odabir odgovarajućeg fonta. Što ćeš pobogu s pozivnicama koje nisu čitljive? Vjerojatno ih baciti u smeće, što ne bi bilo ekonomično s obzirom na ostale troškove koje donosi vjenčanje.

Auto fotografije: Mary Costa Photography

Oblik pozivnica

Jesi li već razmišljala o obliku pozivnica? Ako nisi, pravo je vrijeme da kreneš. Pozivamo te da zaviriš u naš članak: Neobične pozivnice za vjenčanje jer možda baš tamo pronađeš inspiraciju.

Autor fotografije: Olive Photography

Dizajn pozivnica uskladi s dizajnom zahvalnica

Uz pozivnice za vjenčanje, mladenci obično odabiru i zahvalnice kako bi uzvanicima zahvalili na dolasku. Ako osim pozivnica planiraš naručiti i zahvalnice, svakako istraži one ponuđače koji u svojoj ponudi imaju oboje. Osim što ćeš si olakšati posao, pozivnice i zahvalnice će djelovati usklađeno, a možda čak ostvariš i kakav popust na količinu .

Brojčano stanje uzvanika

Dobro pregledaj i utvrdi popis gostiju kako bi naručila odgovarajući broj pozivnica.

P.S.: Ako nekoliko uzvanika dolazi iz iste obitelji, nije potrebno slati jednu te istu pozivnicu svakom članu te obitelji, već je dovoljna jedna pozivnica za cijelu obitelj.

Izvor fotografije: shhhmydarling.com

Nabavi pozivnice na vrijeme

Toplo ti savjetujemo pozivnice naručiti četiri do pet mjeseci prije vjenčanja. Pitaš li se nije li to prerano? Naš odgovor je: Nije! Tada ćeš bar biti sigurna da će one na vrijeme stići kako na tvoju adresu, tako i u ruke uzvanika.

Također, savjetujemo ti naručiti nekoliko pozivnica više. Primjerice, zamisli sljedeće. Dio tvojih uzvanika je iz inozemstva. Uredno si poslala pozivnice poštom, no one ni nakon određenog vremena nisu stigle na adresu primatelja te ćeš u tom slučaju morati ponoviti slanje. Zato je i poželjno naručiti nekoliko primjeraka više jer nikad ne znaš što može iskrsnuti.

Izvor naslovne fotografije: Canva