Kako odabrati THE vjenčanicu u 5 koraka

Majka ti savjetuje čipkastu haljinu, frendica se kune da je bolje odabrati neku bez sto podstava, što jednostavniju i laganiju. Rodbina koluta očima na tvoju želju da nosiš na svom vjenčanju tenisice. Svi su nešto puni savjeta i s razlogom se pitaš – gdje si tu ti?

Savjet 1: Vjenčanicu biraj sama

Super je ako imaš iskrenu frendicu ili više njih koje će na samom kraju potvrditi tvoj odabir ili ti iskreno savjetovati da možda odabrani model vjenčanice malo prilagodiš svom tijelu. No nikako nemoj “pasti u zamku” i želje svojih kolegica nesvjesno pretvoriti u svoju želju.

Savjetujemo ti da kreiraš profil na Pinterestu (ako već nisi) i u bord ubaciš fotografije vjenčanica koje ti se zaista sviđaju.

Savjet 2: Pri odabiru pazi na oblik tijela

Ne stoji sve svakome. Ako imaš veće grudi, umjesto dubokih proreza radije biraj srcolike oblike. Niže cure nikako ne bi smjele birati midi haljine, već ili izrazito kratke ili dugačke. Ako imaš malo jače ruke, razmisli kako ih možeš pametno “sakriti” zanimljivim rukavima. Ima jako puno trikova kojima možeš sakriti svoje male nedostatke, a u prvi plan staviti adute. Tu ti može pomoći i pokoji savjet krojačice ili modne stilistice.

Savjet 3: Skupo ne znači da ćeš biti zadovoljna

vjencanicu

Ako si krenula u svoju malu avanturu zvanu potraga za THE vjenčanicom, onda znaš da su cijene na tržištu prilično šarolike. Ima svega i svačeg, od vjenčanica za par stotina kuna pa do onih koje premašuju peteroznamenkaste brojeve.

Ovdje ti savjetujemo da prije svega budeš razumna. OK je odvojiti malo veći budžet za vjenčanicu koju misliš kasnije prodati. Međutim, jesi li sigurna da za najam haljine koju ćeš nositi 10 sati želiš izdvojiti 10.000 kuna?

Pisale smo nedavno i o tome kako prekrasne i prilično povoljne vjenčanice možeš pronaći i u high street trgovinama. Iskoristi to i razliku koju su “uštedjela” radije ubaci u štednju za stan ili kuću. Ili odi na medeni mjesec .

Savjet 4: Izrada vjenčanice otpočetka je zakon, ALI

Super je ako si odlučila da ćeš vjenčanicu šivati. U tom slučaju imat ćeš originalnu haljinu koju baš ti prvi puta nosiš i koja će biti baš takva kakvu si zamislila. Barem se tome nadamo. Hoćemo ti reći da je super šivati AKO imaš krojačicu od povjerenja. Recimo, neku koja ti je već šivala prethodno kakve haljine i s kojom si “kliknula” i zadovoljna si.

Ako tvoja krojačica i ti imate različit ukus u odijevanju, to bi mogao biti problem.

Savjet 5: To je samo vjenčanica

Da, znamo. To je vjerojatno najvažnija haljina koju ćeš u životu birati i nositi. Ali opet, to je samo haljina. Nemoj bez veze gubiti živce na višemjesečnu potragu za tom savršenom haljinom na koju ćeš možda na samoj svadbi stati i malo je potrgati, a tada i poludjeti.

Pusti sitnice (koje ionako gosti neće zamijetiti), ne opterećuj se njima i radije se posveti ljudima, plesu i zabavi. Jer lijepo iskustvo ćeš pamtiti, ostalo ćeš, vjeruj nam, zaboraviti već za dva dana