Kako uštedjeti na cvijeću?

Kako uštedjeti na cvijeću?

Cvijeće je samo jedan od bezbroj troškova koji te more pri planiranju vjenčanja. Buketi, aranžmani, ukrasi, reveri. Skupi se tu pozamašna svota. Naravno, bez cvijeća se ne može! No, to ne mora značiti da ti pola budžeta mora otići cvjećaru.

Ovo su neki načini na koje možeš imati predivno cvijeće, a uštedjeti nešto novca.

Buket

Tvoj buket nije nešto na čemu bi trebala štedjeti. Slobodno odaberi ono cvijeće koje ti je najljepše, a za djeveruše možeš izabrati nešto skromnije opcije i uštedjeti nešto novca. Ionako je najvažniji tvoj buket – centar pažnje i centar svake fotografije.

Napravi svoje aranžmane

Vjerovala ili ne, aranžmani su nešto što bez problema možeš napraviti sama. Nabavi cvijeće koje ti se sviđa ujutro na tržnici. Tamo su cijene najpovoljnije, a najveći izbor. Onda s prijateljicama možeš provesti jutro radeći aranžmane za stolove. Tako ćeš od troška napraviti zabavnu aktivnost za sve sudionike, uključujući ponajprije tebe!

Izvor fotografije: Freepik.com

Budi taktična

Odluči se za cvijeće s velikim cvjetovima, pa će manje komada biti potrebno za velik, raskošan buket. Manje komada = manja cijena.

Promjena lokacije

Ako svadbu organizirate na više lokacija, nemoj za svaku nabavljati posebno cvijeće. Samo zamoli nekoga da premjesti aranžmane autom i rasporedi ih na novoj lokaciji. Tvojoj mami to sigurno neće biti teško učiniti, a osjećat će se korisnom!

Uzgoji svoje cvijeće

Ako imaš vrt, možeš slobodno uzgojiti svoje cvijeće. Ne zahtjeva puno novca ni vremena, samo malo brige i pažnje. Na dan vjenčanja lako pobereš i ukrasiš svoje cvijeće po želji!

Izvor fotografije: Freepik.com

Budi otvorena

Nemoj očajavati ako baš onome cvijeću koje se tebi dopalo nije sezona. Pričaj sa svojim cvjećarom, on sigurno ima razne prijedloge o sličnome cvijeću koje bi se moglo uklopiti u tvoju ideju i odgovarati tvome ukusu.

Koristi zelenilo

Razno zeleno bilje u buketima i aranžmanima zadnjih je godina postao hit među mladencima. Zelenilo se lijepo uklapa skoro u svako okružje, a nije skupo niti tretirano kemikalijama. Odlično će pristajati uz crveni ili bijeli buket, ali i uz boje koje odabereš na stolovima. Ugodno je i elegantno!

Limitiraj izbor

Na svadbi koristi samo nekoliko vrsta cvijeća. Što manje, to bolje. Tako će tvoj cvjećar moći naručiti veliku količinu istoga cvijeća, što će mu smanjiti cijenu, pa će tako i tvoj račun biti manji .

Posude za cvijeće

Razmisli o tome u čemu prezentiraš cvijeće. Otmjene vaze sigurno su skuplje nego neke staklenke koje možeš ukrasiti sama.

Izvor naslovne fotografije: Canva