DIY rekviziti za fotografiranje na svadbi

rekviziti-fotografiranje-svadba

Želiš malo začiniti svoje vjenčane fotografije? Razbiti monotoniju i uvesti nešto novo, ali nisi sigurna što? Izvrsna su ideja rekviziti za fotografiranje na svadbi.

Fotografski rekviziti nisu još uvijek previše zastupljeni na našim svadbama zbog čega će se tvoja dodatno isticati. Nije ih teško izraditi, a garantiraju zabavu podjednako za tebe, tvog novopečenog supruga i vaše goste .

Naočale u obliku srca

Slatke i otkačene blještave naočale u obliku srca sigurno će postati omiljeni rekviziti za fotografiranje koje će rado koristiti i mladi i stari. Kako ih izraditi?

Potreban ti je karton ili tvrđi ukrasni papir, šljokice po želji, škare ili skalpel, ljepilo, olovka i drveni štapić koji ti je ostao od… posljednjeg roštilja!

Na ukrasnome papiru nacrtaj olovkom dva velika povezana srca i unutar njih dva manja srca. Moraju biti dovoljno velika da se kroz njih može gledati.

Srca zalijepi na karton ako je papir preslabi. Prvo izreži po rubu manje srce, a potom veće.

Na unutarnji desni rub zalijepi drveni štapić, a na njega ukrasni papir da se ne vidi. Vanjski rub naočala možeš po želji ukrasiti šljokicama.

Na isti način možeš izraditi brkove, usne, šešir, krunu ili natpise poput Da, draga i Upravo vjenčani .

Veliki okviri za fotografiranje

Najpoznatiji i najlakši za izraditi su preveliki okviri za slike koji su u posljednje vrijeme postali neizbježni na raznim događanjima. Ne moraš nužno kupiti gotov okvir nego ga cijelog možeš izraditi iz kartona i napisati na njemu što god poželiš.

Iz običnog kartona izreži okvir. Ukrasi ga cvijećem, ukrasnim papirom, zalijepi na njega šljokice ili markerom jednostavno ispiši datum vjenčanja i okvir je spreman za korištenje.

Polariod Photo Booth Cut Out Frame Deepdale Farm Wedding Kazooieloki Photography
Izvor fotografije: Kazooieloki Photography

Foto kabina za vjenčanja

Rekvizite možeš posložiti po stolovima. Jamčimo ti da će se gosti rado igrati s njima, a fotografa zamoli da okine što više spontanih fotografija koje uvijek na kraju ispadnu najbolje.

Ipak, vrijedi imati i posebno mjesto za fotografiranje koje također možeš sama izraditi. Evo nekoliko ideja.

Ispod obične bijele zavjese rasporedi bijele žaruljice. Efekt će te oduševiti .

Jednako impresivne mogu biti raznolike vrpce obješene za žicu ili drvenu prečku na zidu koje će lelujati prilikom fotografiranja. Dodaj tome nekoliko balona i kabina je sređena.

Odaberi prazan zid ili kut, koji bi inače bio neiskorišten, postavi svoje rekvizite i reci gostima neka puste mašti na volju.

Izvor naslovne fotografije: Canva