DIY: Pomozi gostima da se pomoću natpisa snađu na vjenčanju

izradi-sama-natpise-za-vjencanje

Zamisli da se vjenčanje tvoje prijateljice, kume ili susjede održava ne mjestu koje je u potpunosti nepoznato za tebe. Polagano stižeš na dogovorenu lokaciju i postaje ti jasno da se na tom mjestu nalazi, ne jedan, već nekoliko objekata. Ne vidiš nikog poznatog i u panici zoveš svoju prijateljicu, no ona se ne javlja! Ne preostaje ti ništa drugo osim da ispitaš ostale prolaznike ili ugostitelje gdje se nalazi taj slavljenički prostor. Uz malo muke i crvenjenja, konačno si pristigla na željenu destinaciju 😏.

Sigurne smo da ne želiš doživjeti takav prizor ponovno, a kamoli ga priuštiti svojim uzvanicima.

U tom slučaju, savjetujemo ti  da kreiraš natpise kojima ćeš uzvanicima jasno dati do znanja gdje se što nalazi. A i bit ćeš sigurna da neće zbunjeno trčati za ugostiteljima ili tvojim roditeljima 😄.

Što trebaš za izradu natpisa

U startu ti naglašavamo da ih je vrlo jednostavno izraditi. Možeš se poslužiti starim drvenim pločama koje već predugo stoje u tvojoj garaži ili garaži tvojih roditelja. Za izradu možeš koristiti i tvrdi karton kojeg je jednostavno oblikovati u željeni oblik. Mogu ti čak poslužiti i stare butelje koje ćeš ispisati nekim kreativnim idejama. Oblikovane i kreirane natpise možeš ukrasiti dodatnim detaljima ili bojama. No, to prepuštamo tebi. Vjerujemo da je ideja puno, stoga kreni s njihovom izradom 😀.

Da bi ti još malčice olakšale izradu, pripremile smo ne samo ideje o izradi natpisa, već i mjesta na koja bi ih bilo dobro postaviti.

Natpisi na samom ulazu u vjenčanu lokaciju

Za početak ti savjetujemo da natpise postaviš dovoljno blizu vjenčane lokacije kako bi uzvanicima dala do znanja u kojem smjeru se nalazi vjenčana sala, restoran, parking, koktel bar ili prostor za slikanje. Tako će oni biti sigurni da idu u pravom smjeru, a ti se nećeš morati pitati gdje su zapeli jer već debelo kasne.

natpisi-na-vjencanju

Izvor slike: media-api.xogrp.com

Natpisi ispred vjenčane sale

E, sad kad su uzvanici sigurno stigli, savjetujemo ti da sljedeći natpis postaviš u vjenčanoj sali. Ako pak se radi o otvorenoj ceremoniji, neka on bude postavljen ispred prostora predviđenog za sjedenje.

Predlažemo ti da kreiraš dva natpisa. Jedan može sadržavati kratki tekst koji će pozdraviti, a i zahvaliti svim uzvanicima na dolasku. Dok drugi može sadržavati raspored sjedenja. Tako ćeš biti sigurna da će svi tvoji uzvanici biti dobro zbrinuti 🙂.

natpisi-na-vjencanju

Izvor slike: media-api.xogrp.com

Natpisi za svaki vjenčani prostor

Sljedeće što ti predlažemo je da točno označiš svaki važan prostor na vjenčanju. Bilo da se radi o prostoru predviđenom za darove, prostoru za slikanje, plesnom podiju ili baru.  Sigurno su tvoji uzvanici već zaboravili sve one natpise s ulaza u vjenčanu ceremoniju, zato ih moraš podsjetiti.

natpisi-za-vjencanje

Izvor slike: media-api.xogrp.com

natpisi-na-vjencanju

Izvor slike: media-api.xogrp.com

Kreiranjem i postavljanjem natpisa na pravo mjesto možeš biti sigurna da se tvoji uzvanici ni u kojem trenutku neće pogubiti! 😉