Planiraj vjenčanje na vrijeme i uštedi

ustedi-na-planiranju-vjencanja

Svadba je za mnoge parove stresno razdoblje upravo zbog toga što imaju ograničen budžet, a troškovi se samo gomilaju. Toga je puno, a stalno vas iznenađuju novi izdaci. E pa, mi smo tu da vam pomognemo. Uz našu pomoć isplanirat ćete vjenčanje u okviru budžeta, bez osjećaja škrtarenja na onome što vam je najvažnije 😊.

Datumi

Uvijek su neki datumi za svadbe manje popularni, pa je normalno da će biti i jeftiniji, ali i dostupniji u kraćem roku. Zato se nemojte bojati, primjerice, zimskog vjenčanja ili vjenčanja oko Božića. Ili vjenčanja na petak 13. u mjesecu.

Nadmudrite praznovjerje i hladnoću i uštedite na svadbenoj sali iz vaših snova.

Budite u toku

Ne mora sve što kupite biti novo. Neke polovne i očuvane stvari možete pronaći upola cijene ili čak još jeftinije! Pratite stranice na Internetu koje se bave preprodajom. Pogotovo na društvenim mrežama, poput Facebooka, gdje se takvi predmeti stalno oglašavaju. Tko zna, možda baš tamo nađete savršene dekoracije za salu ili cipele kakve nisi uspjela pronaći u cijelom gradu!

Cvijeće

cvijece-za-vjencanje

Postoji puno načina na koje možeš uštedjeti na cvijeću. Uvijek biraj ono cvijeće koje je u sezoni, a za svadbu biraj što manje različitih vrsta cvijeća. Možda dobiješ i popust na količinu! Također, ako planirate vjenčanje na više lokacija, ne moraš za svaku posebno nabavljati cvijeće. Zamoli nekoga tko vozi auto autom, da cvijeće premjesti s jedne lokacije na drugu 😊.

Pregovaraj

Pregovaranje ti nikad ne može škoditi! Primjerice, ako ne želiš pet sljedova na večeri, nego četiri, a restoran nudi paket od pet sljedova, traži ih da bude po tvom. Zamoli ih da izbace jedan slijed i ubace još jednu bocu vina po stolu – naravno, za istu cijenu.

Tako ćeš dobiti ono što želiš bez da moraš prilagođavati budžet. Uvijek ima mjesta za malo pregovaranja 😄.

Jednostavnost

svijece-na-vjencanju

Zapamti, za neke detalje, najbolje se odlučiti za najjednostavniju opciju. Primjerice, umjesto skupoga cvijeća na stolovima kojega se nitko neće sjećati, postavi decentne i romantične svijeće.

Puno pristupačnija opcija!

Pokloni

Nemojte biti jedan od onih parova koji nakon vjenčanja ne znaju što će s beskorisnim poklonima i jedva čekaju da ih razdijele okolo. Radije javite gostima koje su vam stvari potrebne. Najlakše je da to napravite preko Interneta, gdje svatko može odlučiti što im je od vaših prijedloga najprihvatljivija opcija i obavijestiti vas o tome.

Kreativnost

Govorimo to stalno i govorit ćemo zauvijek: Do it yourself!

Treba ti samo malo kreativnosti i vremena da sama napraviš neke sitnice za svoje vjenčanje i sačuvaš novce za medeni mjesec 😊.