Kako organizirati uspješnu vjenčanu ceremoniju – pitanja i odgovori

Kako organizirati uspješnu vjenčanu ceremoniju – pitanja i odgovori

Lako je moguće da je tvoja svadba prva ceremonija koju organiziraš. I shodno tome, sasvim je prirodno da se ne snalaziš baš najbolje oko nekih sitnica. Ali, i da su ti upitnici nad glavom i oko nekih većih problema, ništa ne brini. Tu smo da odgovorimo na najčešća pitanja pri organizaciji ceremonije vjenčanja i da ti pomognemo izbjeći stres koji ju često prati .

Je li u redu imati malu ceremoniju, a veliko svadbeno slavlje?

Naravno da jest. Mnogi parovi žele da činu njihovoga vjenčanja svjedoče samo najbliži članovi obitelji i najvažniji prijatelji. Nemaš se zašto pitati je li to u redu. To je tvoje vjenčanje i gosti bi trebali razumjeti.

Ne zaboravi im javiti i ukratko objasniti svoje razloge kako se nitko ne bi osjećao izostavljenim. Na svadbenoj večeri možeš svim gostima pokazati kratku snimku ceremonije, uključujući prvi poljubac. To će sigurno svima izmamiti osmijehe (i suze) na lice .

Moram li imati svadbeno slavlje?

Ako ne želiš, naravno da ne moraš. Brojni parovi se iz različitih razloga odlučuju samo na intimnu vjenčanu ceremoniju, a nakon toga se razilaze ili odvedu svoje najbliže na večeru. Možda vam je budžet vrlo ograničen ili nemate vremena planirati svadbu, a možda to jednostavno nije vaš đir.

Sve je to sasvim normalno i nemoj dopustiti da ti itko kaže kako tvoje vjenčanje treba izgledati. Uzmi svoga partnera i svjedoke i vjenčaj se na način koji ti je najugodniji.

Izvor fotografije: Alice Mahran

Može li naš ljubimac sudjelovati u ceremoniji?

Ako ste jedan od onih parova koji su snažno vezani za svoga ljubimca, prirodno je da želite i njega povesti na vjenčanje kako bi i on svjedočio vašoj ljubavi. Prije nego što se za to odlučite, ipak, morate razmisliti o tome kako će vaš ljubimac reagirati na takvu situaciju. Ne biste htjeli da laje dok izgovarate zavjete ili da od silnoga veselja skače po uzvanicima i liže im ruke.

Ako mislite da bi vaš ljubimac mogao mirno podnijeti ceremoniju, pobrinite se da nađete nekoga tko voli životinje i tko je voljan malo se družiti s njime i pobrinuti da ne odšeta s janjetinom u ustima .

Mogu li imati muškarca među djeverušama?

Tvoj najbolji prijatelj je muškarac i silno bi htjela da ti bude djever ili kum, ali nisi sigurna je li to primjereno. Mi kažemo: naravno da jest! Slobodno uključi one koji su ti najbliži, bez obzira na to kojega su roda, važno je da su ti podrška i da uživaju u ulozi  koju si im namijenila.

Mrzim haljine. Moram li nositi vjenčanicu?

Vjerovala ili ne, ovo je čest problem za mnoge mladenke. Pogotovo za one koje manje mare za izvedbu ženskosti i one koje se vole poigravati rodnim ulogama. Jednostavno se ne osjećaš ugodno u haljini i ne želiš provesti tako važan dan u nečemu što ne predstavlja tvoje standarde ljepote.

To je sasvim prihvatljivo! Nemoj dopustiti da ti itko kaže da moraš nositi haljinu. Na tržištu postoje brojni predivni svečani kombinezoni ili odijela koja možeš izabrati umjesto vjenčanice i izgledati predivno i jednako svečano kao u haljini. A ove su sezone kombinezoni jako u modi!

cool white jumpsuit bridal attire for chic brides
Izvor fotografije: www.elegantweddinginvites.com

Kako da ne zaplačem na svojoj svadbi?

Pustiti koju suzu na svadbi je sasvim prirodno. Plaču gosti, plaču roditelji mladenaca, plaču kumovi, kako ne bi plakali i mladenci? Nemoj se toga sramiti niti bojati koje suze, makar pod cijenu pokvarene šminke. Sve se to da popraviti poslije u WC-u, ali emotivni se trenuci ne mogu vratiti.

Izvor fotografije: Jen Dillender

Daj cijelo svoje srce u trenutke svoje svadbe. Smij se i plači, jer ćeš se godinama poslije najbolje sjećati osjećaja koje je ceremonija i tvoja bolja polovica u tebi izazvala. To vrijedi više od svih dobrih fotografija. To traje zauvijek.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se