Trudna prije vjenčanja

Ponekad se trudnoća i vjenčanje poklope u isto vrijeme.
Jasno, trudnoća je svojevrsan šok za tijelo, a kada tome dodamo stres koji nosi planiranje vjenčanja dobijemo – šok na kvadrat.

Ako si i ti jedna od trudnih mladi, ne brini.
U nastavku ćemo ti pokušati olakšati ponekim savjetom.

Trudna i sretna prije vjenčanja

Uz malo biće koje se sprema izaći na svijet, detalji poput ubrusa za stol i vjenčanih cipela padaju u drugi plan. No, trudnoća ne mora biti prepreka za ostvarenja tvog savršenog dana. Sve ovisi o tebi i tvom partneru.

Vjenčanje u ovakvoj situaciji može biti neželjeni trošak. Dok nekome drugom, razlog više da se cijela obitelj okupi kako bi se proslavila ljubav i plod te ljubavi. Trećima prioritet postaje legalizacija braka između dva partnera dok velika proslava može pričekati.

Prva trudnoća je nepredvidiva dok žene u drugoj ili trećoj trudnoći već okvirno znaju što ih čeka. Bolje poznaju svoje tijelo. Iako, složile bi se majke, nijedna trudnoća nije ista.

Tako će neke trudnice veselo trčkarati od dizajnera vjenčanice do cvjećara za aranžmane. Međutim, za neke će to ipak biti prenaporno. Nevažno jesi li ti prva trudnica ili druga, svakako se prestani uspoređivati s drugima želiš li proći sa što manje stresa.

vjencanice-trudnice

Kada jedan plus jedan postanu tri

Održavanje vjenčanja u trudnoći je usko povezano s planiranim danom poroda.

Ako se ta dva važna datuma poklapaju, pametnije je odgoditi vjenčanje. Ne želiš da ti ceremoniju prekine dolazak hitne zbog prejakih trudova. Tvom tijelu treba vrijeme da se pripremi za porod i dodatni stres je u ovom trenutku suvišan.

Ako je porod prije vjenčanja, razmisli o odgađanju vjenčanja. Ako je porod poslije vjenčanja, moraš uzeti u obzir dimenzije vjenčanice. Kako beba raste, raste i tvoj trbuh. Nemoj zaboraviti reći dizajnerici vjenčanice za trudnoću. Potrebno je ostaviti mjesta za rast trbuha na svakom isprobavanju.

Kažu kako trudnice zrače posebnim sjajem tako da ne sumnjamo da ćeš zasjeniti sve prisutne.

No, uzmi u obzir znakove koje ti šalje vlastito tijelo. Slobodno pojednostavi planove. U trudnoći je normalno povećano oticanje nogu. Stajanje u potpeticama samim time postaje izazovnije i nimalo ugodno.

Također se ne liši skratiti zabavu i pobjeći prije na medeni mjesec.

Medeni mjesec i putovanja također trebaš prilagoditi toku svoje trudnoće.

U podmakloj fazi bolje je posjetiti baku u susjednom selu nego se odlučiti na putovanja preko svijeta.
Svaki dodatan rizik je nepotreban.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se