Top 5 destinacija za medeni mjesec

Top 5 destinacija za medeni mjesec

Planiranje vjenčanja ponekad zna biti posve naporno. Em iziskuje mnogo truda i vremena, em uzrokuje glavobolju, nesanicu i tko zna još što. Posebice ako si neodlučna oko odabira vjenčanice, cipela, frizure i želiš udovoljiti svima.

Zamisli da si sve to odradila. Maksimalno si se potrudila oko svih detalja i vjenčanje nije baš nikog ostavilo ravnodušnim.

Sigurne smo da besprijekorna organizacija ne bi bila potpuna bez tvog dragog, tako da oboje zaslužujete odmor u stilu!

Ako još niste, razmislite o putovanju na medeni mjesec. Osim što ćete odahnuti od svih briga koje su vam zadale glavobolju, provesti ćete i predivne zajedničke trenutke.

Kako bi vam olakšale ovaj odabir, izdvojile smo ovih 5 medenih destinacija.

Obala Amalfi – Italija

Obala Amalfi glasi za jedno od najpopularnijih i najljepših dijelova obalne Italije, na kojoj je smješteno trinaesta čarobnih naselja. Za obalu su karakteristične strme litice, pastelne kućice, mediteranska priroda, čisto more, prekrasne šljunčane i pješčane plaže, zeleni pašnjaci, voćnjaci limuna te terasasti vinogradi. Ma koji par bi ovome samo odolio?

obala-amalfi
Photo by Pixabay from Pexels

Bordeaux – Francuska

Za sve strastvene ljubitelje vina preporučujemo posjet malom gradu na jugozapadu Francuske. Kako se Bordeaux naziva gradom umjetnosti i povijesti, ti i dragi svoj medeni mjesec možete iskoristiti za razgledavanje znamenitosti.  A budući da je poznat po putovanjima biciklom, što kažete na jedno rekreativno razgledavanje?

Bordeaux-Francuska
Photo by Czapp Árpád from Pexels

Cikladi – Grčka

Za sve romantičare u duši preporučujemo posjet skupini otoka smještenih u Egejskom moru – Cikladi, pri čemu su oni najpoznatiji Santorini, Mykonos, Naxos i Ios. Ova idealna lokacija za medeni mjesec očarat će vas prekrasnim pogledom, uskim uličicama, tamnim stijenama, bijelim kućicama i crkvicama s prepoznatljivim plavim krovovima. Što se tiče vremena posjeta, savjetujemo vam razdoblje od travnja do listopada.

Cikladi-Grcka
Photo by Zlatin Georgiev from Pexels

Alentejo – Portugal

Portugalska regija Alentejo poznata je po uzgoju grožđa i maslinovog ulja. Na samom sjeveru regije prevladavaju pašnjaci, u središtu ravnice, dok se na obali nalaze plaže. Ova regija poznata je po opuštenoj i ugodnoj atmosferi. Tako da će odmor na vašem medenom mjesecu, uz sve ove predivne prizore, biti ZAGARANTIRAN!

Alentejo-Portugal
Photo by Antonio Mendes on Unsplash

London

U gradu bogate povijesti, ti i dragi možete uživati u posjetu brojnim atrakcija. Od kraljevskih palača, dvoraca i katedrala, muzeja svjetske klase, slavnim restoranima, obilju kulture pa do očaravajućih šetnjama kroz Hyde Park.

London

Nadamo se da smo pomogle kod odabira čarobne medene destinacije!

Izvor naslovne fotografije: Canva