Vjenčanje u Hrvatskoj? Stranci su ZA!

Vjenčanje u Hrvatskoj? Stranci su ZA!

Vrijedi li zbog zapanjujućih fotografija s vjenčanja doletjeti iz dalekih krajeva svijeta u Hrvatsku? Ako se pita tisuću stranih parova koji se svake godine vjenča u našoj zemlji, odgovor je – Da! Tisuću puta da!

New York Times, Lonely Planet i druge utjecajne kompanije proglasile su prošlih godina Hrvatsku najpoželjnijim turističkim odredištem. Čak i da to samo po sebi nije dovoljno, prelijepe uspomene s Lijepe Naše prenose parovi širom svijeta, koji dolaze u Hrvatsku kao turisti, a vraćaju se radi vlastitoga vjenčanja.

Što to čini Hrvatsku idealnim odredištem za svadbu?

Prije svega jedinstvena prirodna ljepota i kulturna baština. U prilog joj također ide što još uvijek spada u jeftinije destinacije za razliku od razvikanih mjesta poput Francuske i Maldiva.

Iako se svake godine povećava broj turista koji u našoj zemlji provode svoj godišnji odmor, Hrvatsku ne možemo nazvati prenapučenom i prenatrpanom zemljom. Tu su i srdačni i dragi domaćini. Ma, tko se ne bi u nas zaljubio na prvi pogled?

vjencanje-u-hrvatskoj
Izvor fotografije: weddings-in-croatia.net

Najljepša mjesta u Hrvatskoj za vjenčanje

Sad kad znamo zašto, vrijeme je da saznamo koje mjesto odabrati za izricanje zavjeta. Čarobnih je lokacija uistinu napretek. Ipak nikoga nećemo šokirati, kada otkrijemo da prvo mjesto najpopularnijih odredišta sigurno i čvrsto drži Dubrovnik. Sunce, more i povijest ispisana na gradskim zidinama, sasvim su dovoljni za savršenu sliku.

Ukorak s Dubrovnikom idu Plitvička jezera koja mladence očaravaju zadivljujućom prirodom i romantičnom legendom da nijedan brak sklopljen uz slapove nije završio razvodom. Nitko ne želi razmišljati o rastanku na dan vjenčanja, ali vrijedi poduzeti sve mjere predostrožnosti.

Naši čarobni jadranski otoci mnogima predstavljaju raj na zemlji. Uljuljkani u smirenost i intimnost otoka mladi se osjećaju zaštićeno i odvojeno od ostatka svijeta. Što više poželjeti? Hvar prednjači po odabiru mladenaca, a u stopu ga prati Veliki Brijun.

hvar-wedding
Izvor fotografije: promessi.com.hr

Otmjenost ekskluzivnih hrvatskih svadbenih destinacija

Najluksuznije lokacije ostavili smo za kraj. Među njima svakako valja izdvojiti Villu Polesini u Poreču smještenu tik uz morsku obalu. Mlade koje traže sofisticiranu dozu elegancije pronašle su svoje blaženstvo.

Poreč je ujedno idealno mjesto za provesti medeni mjesec sa svojim skrovitim plažama i arhitekturom s Popisa svjetske baštine UNESCO-a. Ni slasna mediteranska kuhinja nije za odbaciti. Dagnje i škampi na buzaru ili svježe kamenice kao najbolji delikatesni afrodizijak učinit će da mladi nikada ne požele otići.

No ako krunu moramo dati jednoj čarobnoj lokaciji, to će biti Trakošćan. Vjenčanje u dvorcu san je svake mlade. Na terasi Trakošćana ta bajka postaje stvarnost. Svadbenoj svečanosti na pitoresknoj livadi u podnožju dvorca uz šum lišća i vodu jezerca ništa na svijetu ne može konkurirati.

Stoga, draga princezo, mi navijamo da tvoje vjenčanje ipak bude kod kuće.
Hrvatska nudi pregršt magičnih lokacija koje će na najljepši način ispričati tvoju ljubavnu priču.

vjencanje-u-hrvatskoj
Izvor fotografije: weddings-in-croatia.net

Izvor naslovne fotografije: Luciann Photography, Pexels