Romantično donje rublje za dan vjenčanja i medeni mjesec

donje-rublje-vjencanje

Bez obzira na to tražiš li poseban komad za svoju prvu bračnu noć ili se želiš počastiti odgovarajućim kompletom, moramo priznati da ništa nije tako luksuzno kao lijepo šivano donje rublje koje savršeno odgovara tvojim proporcijama i koži. I dok svadbeno donje rublje često može biti zadnje na mladenkinom popisu, odabir može biti i najzabavniji i najjednostavniji.

Svejedno je žudiš li za svadbenim bijelim ili življim bojama jer postoji mnoštvo kompleta donjeg rublja za svačiji ukus. Ako težiš minimalizmu, trebala bi istražiti čiste i jednostavne siluete poput svilenih majica i slip haljina. Ako si ipak malo odvažnija, odluči se za duboke izreze, bodije, dodatke poput haltera ili podvezica. A za one romantičnije tu su kompleti od čipke u nježnim bojama.

Donje rublje za vjenčanje jedno je od uzbudljivijih shopping iskustava u cijelom procesu pripreme za vjenčanje jer je ovo samo za vas dvoje i za njegove oči. 

Kako odabrati donje rublje za vjenčanje?

Zaokružile smo apsolutno najbolje komplete donjeg rublja za svačiji ukus, u tradicionalnim i modernim stilovima. No prije nego što kreneš dalje i počneš kupovati, razjasnimo nekoliko čestih pitanja.

Prvo i najvažnije, moraš se osjećati ugodno i lijepo. Nema potrebe da odabereš nešto za što se smatra da bi trebala nositi za prvu bračnu noć, a u tome se ne osjećaš ugodno. Ipak ćeš to nositi tijekom cijelog vjenčanog dana/noći. I drugo, kada biraš boju, odaberi onu koja odgovara tvojem tonu kože. Ovo nas dovodi do još jednog često postavljanog pitanja.

Mora li donje rublje biti bijelo?

Ne, donje rublje za prvu bračnu noć ne mora biti bijelo! Bijelo donje rublje može biti tradicionalno (bijelo simbolizira čistoću), ali ako ne slijediš tradiciju, svakako možeš odabrati boju koju voliš. Iako volimo bijelu boju i pronašle smo prekrasne bijele komplete donjeg rublja, bijela ne odgovara uvijek svim tonovima kože.

donje-rublje-boje-koze-vjencanje
Izvor fotografije: H&M

Trebam li nositi svadbeno donje rublje ispod vjenčanice?

Ne moraš nositi svadbeno donje rublje ispod vjenčanice osim ako to ne želiš. Ako donje rublje odgovara vjenčanici i ne vidi se ispod nje, slobodno ga nosiš. Sumnjamo da želiš da svi uzvanici vide ono što je namijenjeno samo njemu. 

A sada, zabavan dio! Romantično donje rublje za prvu bračnu noć koje ćeš poželjeti nositi ponovo. 

Svilene hlačice

Za prvu bračnu noći poželjet ćeš obući nešto udobnije — a što je udobnije od svilenog grudnjaka i laganih hlačica? 

svilene-hlacice-bracna-noc
Izvor fotografije: lilysilk.com

Ogrtač

Svadbeni ogrtač je obavezan za prvu bračnu noć, no on će svakako dobro doći i za romantični doručak u krevet. Bijeli set donjeg rublja također uskladi s njim.

Ovaj svileni ogrtač će izgledati lijepo na slikama na kojima ćeš zabilježiti kako se spremaš za vjenčanje, ali isto tako savršen je odabir i za prvu bračnu noć. Dok je maxi ogrtač izvrstan komad jer ga možeš nositi na svojoj bračnoj noći, ali i nakon vjenčanja. Upari ga s čipkastim donjim rubljem (ili ne nosi ništa ispod) kako bi upotpunili izgled za bračnu noć.

donje-rublje-prva-bracna-noc
Izvor: Canva

Spavaćica

Odluči se za razigran i slatki stil. Ova babydoll spavaćica je prekrasna i zabavna! Dok detalji perja dodaju razigrani touch, svila joj daje dozu luksuza, kao i ovom ogrtaču. 

babydoll-spavacica
Izvor fotografije: asos.com

Slip haljina

Tražiš nešto jednostavno i klasično? Svilenkasta slip haljina, s obrubom od čipke, zajamčeno nikada neće izaći iz mode i iznimno je udobna.

slip-haljina
Izvor fotografije: asos.com

Nešto plavo

Sačuvaj svoje nešto plavo za kraj. Ako si se odlučila za promjenu prezimena, iznenadi supruga svojim novim prezimenom šivanim na boku ovih gaćica. Preslatka ideja, a opet može biti tvoje „nešto plavo“ ili „nešto novo“.

plavo-donje-rublje
Izvor fotografije: hunkemoller.com

U boji

Vjenčano rublje ne mora biti bijelo. Oslobodi svoju vatrenu stranu s ovim crvenim čipkanim donjem rubljem koje je jednako udobno koliko i elegantno (kombiniraj ga s gaćicama visokog struka kako bi upotpunila izgled). Ako si romantičarka u duši, odaberi nešto nježniju nijansu poput roze, dok ćeš u plavom ili crnom rublju izgledati elegantno.

rozo-donje-rublje-bracna-noc
Izvor fotografije: eu.loungeunderwear.com

Nevidljivo rublje

Jedva vidljiv bodi u kojem ćeš se osjećati seksi? Može. Ili pak komplet koji jedva osjećaš da ga nosiš. Ovo čipkasto donje rublje zaista ima poseban štih, golica maštu u potpunosti.

nevidljivo-donje-rublje
Izvor fotografije: lisca.hr

Za romantičarke – čipka

Bilo da je riječ o kompletu ili pak bodiju, donje rublje s detaljima od luksuzne čipke u nježnim bojama savršeno je elegantno. Dodaj podvezicu kako bi začinila trenutak.  

cipkasto-donje-rublje
Izvor fotografije: hunkemoller.com

Cvjetni motivi

Najbolji ženstveni cvjetovi. Za romantičan izgled biraj cvjetne motive! Ovo donje rublje možeš također upotpuniti s podvezicom.

cvjetni-set-bracna-noc
Izvor fotografije: eu.loungeunderwear.com

Mini suknja?

Mini suknja neočekivan je detalj, a opet potpuno ženstven. Ovaj zanosni komplet možeš birati u crnoj, bijeloj i crvenoj boji.

mini-suknja-bracna-noc
Izvor fotografije: asos.com

Korzet za vintage stil

Podigni donje rublje na višu razinu s ovim izvrsnim korzetom. Za odvažne, hrabre i mladenke koje vole nešto drugačije donje rublje tu je korzet koji će istaknuti struk i naglasiti figuru. 

korzet-vjencana-noc
Izvor fotografije: eu.loungeunderwear.com

Bralette

Najbolji bralette grudnjak. Prozirni i intrigantni, ovaj komplet prava je poslastica i može se nesmetano nositi ispod vjenčanice sa širom suknjom, ali i omiljenog svakodnevnog izgleda.

bralette-bracna-noc
Izvor fotografije: asos.com

Udobno donje rublje za cijelu noć

Najbolja opcija ispod haljine jest prekrasan čipkasti grudnjak s čvrstom konstrukcijom + čipkaste tangice za romantičarke ili pamučna varijanta za one koje igraju na sigurno.

donje-rublje-vjencana-noc
Izvor fotografije: H&M

Gdje kupiti?

Ako imaš ograničeni budžet, H&M nudi dobar izbor donjeg rublja. Od ogrtača, bodija, bralette grudnjaka do čipkastih i pamučnih kompleta. Nešto skuplji su Lisca, Intimissimi i Women’s secret, ali u njihovom ćeš asortimanu pronaći razne modele. Od prozirnog donjeg rublja, elegantnog do onog odvažnijeg.

Na što obratiti pozornost pri odabiru donjeg rublja za vjenčanje?

Bilo da tražiš savršen komplet za nošenje ispod vjenčanice ili romantični ogrtač za medeni mjesec, postoji toliko mnogo stilskih opcija koje možeš izabrati kada je u pitanju donje rublje za vjenčanje. Industrija bridal donjeg rublja daleko se razvila, imajući na umu baš sve različite modele vjenčanica te tako na tržištu danas možeš pronaći oblik grudnjaka i gaćica koji će se uklopiti u gotovo svaku haljinu.

vjencana-noc
Izvor fotografije: Canva

Gaćice ne bi trebale predstavljati problem u slučaju modela koji ne grle obline – ako je u pitanju krinolina s korzetom, možeš se opustiti što se odabira tiče. Ako pak nosiš usku haljinu ili haljinu od jako nježnih materijala koji će ocrtavati baš svaki rub, onda moraš obratiti pozornost i na model i na boju gaćica i grudnjaka. Kako bi upotpunila svoj izgled za prvu bračnu noć, ogrtači su uvijek dobar odabir i nešto što ćeš nositi dugo nakon prve bračne noći.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se