Civilni stožer donio stroge mjere za vjenčanja: Dozvoljen samo prvi ples mladenaca

nove-mjere-vjencanje

Jesen je stigla, a sa njome i porast broja novooboljelih od koronavirusa. Dogodilo se upravo ono čega smo se najviše bojali.

S ukupnim brojem od 793 nova slučaja zaraze u posljednja 24 sata, ne čudi što je Civilni stožer donio nove, strože mjere za vjenčanja.

Obavezan COVID-redar na vjenčanju

Jedna od novih mjera je obavezna prisutnost COVID-redara na svakih 50 okupljenih osoba. Drugim riječima, sva javna okupljanja moraju imati COVID-redara koji će biti zadužen za provedbu svih mjera dok je za organizaciju okupljanja u skladu s mjerama, ishođenje svih potrebnih odobrenja i edukaciju COVID-redara odgovoran – organizator.

Ono što je ostalo nepromijenjeno je održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metara između osoba, osim među članovima istog kućanstva ili osoba koje su inače u bliskom kontaktu kao i razmak od 4 metara između svadbenog benda i ostalih uzvanika.

Radi lakšeg praćenja kontakata u slučaju zaraze, i dalje se preporuča vođenje evidencije svih uzvanika i osoblja (ime, prezime, kontakt broj).

Maksimalni broj osoba za jednim stolom je osam, dok sva sjedeća mjesta moraju biti unaprijed označena i udaljena metar i pol. Također, između stolova potreban je razmak od 3 metra.

socijalna-distanca

Izvor: etsy.com

Preporuča se da za istim stolom sjede ljudi iz istog kućanstva kao i da se raspored sjedenja ne mijenja tijekom svadbe. Stajaća mjesta i visoki stolovi nisu dozvoljeni na svadbama.

Plesanje dozvoljeno samo mladencima i užim članovima obitelji na početku slavlja

Jedna od donesenih mjera zbog koje su brojni mladenci razočarani i ljuti je zabrana plesanja na svadbi. Naime, plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji (ili uži članovi obitelji) na samom početku slavlja, dok nakon toga ples nije dozvoljen.

Također, svim osobama koje su u posljednjih 14 dana boravile u inozemstvu, ne preporuča se prisustvovanje vjenčanju. Dodatno otežava i ograničenje rada ugostiteljskih objekata pa vaše svadbeno slavlje, htjeli to ili ne, mora završiti do ponoći.

Detaljne informacije možete pronaći u dokumentu Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja svadbenih obreda i slavlja.

Bliži li se datum vašeg vjenčanja, ne preostaje vam ništa drugo nego pridržavati se donesenih mjera ili odgoditi svoje vjenčanje za neka bolja vremena.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se