Prednosti i mane organizacije vjenčanja u tjednu

vjencanje-tjedan

Gotovo svako vjenčanje na kojem ste prisustvovali još od malih nogu održalo se u subotu, zar ne?

Ipak je nedjelja slobodan dan pa se mladenci kao i njihovi uzvanici imaju prilike dobro odmoriti prije novog radnog tjedna. Osim toga, to im omogućava i dovoljno vremena da se njihove emocije slegnu i sa svojom obitelji i prijateljima prisjete trenutaka iz prethodne noći.

No s vremenom su se svadbe počele održavati i u petak, a danas sve češće i danima u tjednu. Neki mladenci jednostavno tako žele, dok je mnogima od njih planove poremetila i pandemija koronavirusa. Bez obzira na sve, poželjeli su se vjenčati čak i ako to znači da će vjenčanje biti radnim danom.

Zato, razmišljate li i vi o organizaciji vjenčanja u tjednu, pripremile smo vam nekoliko prednosti, ali i nedostataka takvog vjenčanja. 😊

Neke od prednosti vjenčanja u tjednu

Iako kod nas još nisu toliko popularna vjenčanja tijekom tjedna, to ne znači nužno da ona nemaju svojih prednosti. Jedna od njih je da ćete radnim radnom moći brže i jednostavnije pronaći termine za sve što vam je potrebno, bilo da se radi o obredu vjenčanja, najmu prostora za vjenčanje, fotografa ili terminu za frizuru i šminkanje.

sminka-vjencanje

Izvor: marrygrams.com

To ujedno znači i da ćete moći unajmiti baš onaj bend koji ste željeli, a koji je vikendima uglavnom rezerviran. Troškovi vjenčanja tijekom tjedna biti će ujedno i jeftiniji nego što bi bili u petak ili subotu.  

Još jedna prednost organizacije vjenčanja u tjednu je ta što se možete vjenčati na točan datum kada ste započeli svoju vezu ili ste se zaručili. 😊

A koji su to nedostaci vjenčanja u tjednu?

Imajte na umu da organizacija vjenčanja u tjednu može rezultirati i manjim brojem uzvanika.

Neki od njih možda neće moći uzeti slobodan dan na poslu pa postoji mogućnost da ne stignu na obred vjenčanja. U slučaju da je sljedeći dan radni, uzvanici se neće moći potpuno opustiti te će zabava završiti ranije od očekivanog.

Također, može se dogoditi i da vaši uzvanici iz inozemstva neće moći doći na vjenčanje tijekom radnog tjedna.

vjencanje-uzvanici

Izvor : weddingchicks.com

Prilikom odabira dana vjenčanja razmislite što vam je najvažnije. Želite li zabavu do ranih jutarnjih sati ili vam je jednostavno dovoljna činjenica da ste vas dvoje stupili u brak? Možda vam je najbitnije od svega koji će biti datum vašeg vjenčanja?

Nijedna odluka nije pogrešna ako je donesete iz srca i s pravim namjerama. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se