Kratki vodič: Kako pripremiti kožu lica za dan svog vjenčanja?

Pripremi kožu lica

San svake mladenke je izgledati besprijekorno na dan svog vjenčanja, zar ne?

No planiranje vjenčanja iscrpilo je svaki tvoj atom energije, a hladan zimski zrak i vjetar isušili su tvoju kožu. I zato se bojiš da tvoje proljetno vjenčanje neće biti onakvim kakvim si ga zamišljala.

Istina je, koža pamti svaki stres, svaku dehidraciju, traumu, ali i utjecaje vremenskih prilika. Zato moraš imati na umu da priprema kože lica ne započinje na dan tvog vjenčanja nego puno prije.

Kako bi ti omogućile da zablistaš u punom sjaju, pripremile smo ti nekoliko savjeta o pripremi kože lica za dan vjenčanja.

Pravilna prehrana

Pravilna prehrana nije važna samo za održavanje kondicije, već i za njegu kože. Osim što ćeš na taj način osigurati čisto lice bez prištića, tvoja će koža biti hidratizirana, a samim time i mnogo ljepša.

Ne zaboravi i na dovoljan unos vode koja će također hidrirati tvoju kožu lica, ali i cijelog tijela.

Čišćenje i piling lica

Nekoliko tjedana prije samog vjenčanja odradi tretman čišćenja lica u kozmetičkom salonu. Kako bi tvoje lice, a u konačnici i sama šminka izgledala fantastično, obavezno napravi i piling lica i usana.

Savjetujemo ti da to učiniš nekoliko puta prije vjenčanja kako bi bila sigurna da si uklonila sve mrtve stanice s lica i usana.

Izvor fotografije: Canva.com

Maska i krema za lice

Posebnu pozornost svome licu treba posvetiti noć uoči vjenčanja. Stavi masku za lice, a nakon toga i hidratantnu noćnu kremu kako bi nahranila lice i pripremila kožu za sutrašnji make-up.

Dobar san prije dana vjenčanja

Sutra je taj dugo iščekivani dan i od uzbuđenja ne možeš spavati?

To je u redu, ali nemoj zaboraviti da je još jedno pravilo sjajne kože upravo dobar san.

Dan prije vjenčanja rezerviraj za masažu ili jednostavno uživaj u opuštajućoj glazbi. To će ti omogućiti kvalitetan san i dobro raspoloženje.

Vjenčana šminka

Bilo da će te šminkati prijateljica, profesionalna vizažistica ili ćeš se šminkati sama, barem tjedan dana prije isprobaj vjenčanu šminku kako bi bila sigurna da će konačni rezultat biti u skladu s tvojim željama.

Također, savjetujemo ti da ne pretjeruješ sa šminkom i ako je ikako moguće izbjegavaš dekorativnu kozmetiku koja sadrži štetne tvari. Umjesto toga, odaberi one koje sadrže prirodne sastojke kako bi izgledala što prirodnije i ljepše.

Izvor fotografije: Canva.com

Eto, sada kada znaš pripremiti kožu lica, kreni s pripremama i zablistaj na svom vjenčanju!

Izvor naslovne fotografije: Canva.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se