Jednostavno i lako izradi svoj prirodni piling za lice

kako-izraditi-prirodni-piling-za-lice

Kako bi tvoja vjenčana šminka izgledala tip-top, potrebno je najprije dobro pripremiti kožu lica. Zato smo ti danas odlučile pisati o prirodnim pilinzima za lice koje možeš izraditi kod kuće sama.

Osim što ćeš uštedjeti, priuštit ćeš svojoj koži prirodan lijek za uklanjanje mrtvih stanica kože, a kao rezultat dobit ćeš blistavu i osvježenu kožu lica.

Ove pilinge možeš napraviti odmah jer sigurno kod kuće imaš sve potrebne sastojke. A što je najbolje, točno ćeš znati što nanosiš na svoju kožu, za razliku od kupovnih pilinga koji nerijetko sadrže sastojke koji još više isušuju kožu.

Izvor fotografije: Freepik.com

Piling za lice od meda i cimeta

Jesi li znala da cimet i med pomažu u ublažavanju akni na licu? To je još jedan razlog zašto bi trebala koristiti ovaj piling.

Za njegovu pripremu, potrebna ti je minuta vremena. Pomiješaj jednu čajnu žlicu cimeta i dvije čajne žlice meda. I to je to!

Nježnim, kružnim pokretima trljaj mješavinu po licu, a zatim je isperi toplom vodom.

Naravno, ako ti ova mjera nije dovoljna, slobodno povećaj broj žličica spomenutih sastojaka.

A front view honey and cinnamon female dunking spoon into the honey on the blue-grey background sugar  plant
Izvor fotografije: Freepik.com

Izradi sama piling za lice od meda i smeđeg šećera

Za ovaj piling, umjesto cimeta dodaj smeđi šećer. Pritom vodi računa da je šećer što sitniji kako ne bi jako nadražio kožu lica. Ako su čestice šećera jako velike, najprije ih malo usitni.

Pomiješaj žlicu smeđeg šećera i žlicu meda, nanesi na lice i nježno trljaj nekoliko trenutaka. Isperi piling toplom vodom i, ako je potrebno, ukloni ostatak meda pomoću krpe.

Piling za lice od kokosovog ulja, limuna i šećera

Ovo je još jedan piling koji povoljno utječe na smanjenje akni, ali i mitesera. Kokosovo ulje djeluje i protiv bakterija i gljivica, dok limun i šećer omekšavaju i njeguju kožu te joj vraćaju elastičnost.

Pomiješaj žlicu šećera, žlicu limunovog soka i kokosovog ulja. Postupak nanošenja i ispiranja je isti kao i kod ostalih pilinga za lice.

Izradi sama piling za lice od banane i šećera

Banana u pilingu za lice je odličan tretman protiv bora i preranog starenja. Vrlo je bogata i vitaminima i mineralima.

Za pripremu ovog pilinga potrebno je izgnječiti jednu bananu i dodati joj žlicu šećera. I to je to! Još jedan prirodan piling za lice gotov je u trenutku.

Top view nutrition source fresh bananas bundle and peeled on wooden cutting board knife on gray background
Izvor fotografije: Freepik.com

Piling za lice od kave i ulja

Zašto kava u pilingu za lice?

Zato što sadrži kofein i antioksidanse koji toniraju kožu i vraćaju joj život. Za ovaj piling potrebna ti je jedna žlica mljevene kave i 1 žlica ulja (jojobinog, maslinovog ili ulja šipka).

Umjesto svježe kave, možeš iskoristiti i talog koji ostane nakon kuhanja kave. Ovaj piling izvrstan je i za područja sklona celulitu.

Ako si jedna od onih koje koriste prirodne pilinge i imaš svoj poseban recept, slobodno ga podijeli s nama.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se