10 načina kako možeš uštedjeti na vjenčanju

Još od malena maštaš o raskošnoj vjenčanici i o dalekoj vjenčanoj destinaciji? Ma, tko ne mašta!

Kako vjenčanje iziskuje popriličnu svotu novca, kad si sve zbrojila i oduzela, odustala si od zamišljene ideje. Naš savjet je nemoj odustajati! Postoje i druge stvari na kojima možeš uštedjeti čime ćeš realizirati sve ono o čemu si sanjala.

Krenimo dakle redom s našim popisom!

Digitalne pozivnice

Znamo i same da ručno oslikane pozivnice izgledaju čarobno, ali su zato njihove cijene poprilično visoke. Stoga ti savjetujemo da papirnate pozivnice zamijeniš onima u digitalnoj verziji. Nemaš li iskustva s programima za grafičku izradu, angažiraj dizajnera jer će njihova izrada, u odnosu na printane, koštati manje.

Također, još jedna super ideja kojom ćeš uštedjeti nešto novaca je sljedeća. Snimite ti i dragi kratki video  i pošaljite ga na e-mail adrese uzvanika. Video će tako zamijeniti pozivnice, a vjerujemo da će ova domišljata ideja oduševiti svu vašu rodbinu i prijatelje.

Free vector flat digital wedding invitation template with smartphone
Izvor fotografije: Freepik.com

Povratna informacija u zamjenu za popust

Pružatelje usluga koje si planirala unajmiti za vjenčanje pitaj jesu li spremni ponuditi kakav popust u zamjenu za preporuku na njihovoj web stranici. Znaš i sama da dobra preporuka danas zlata vrijedi. U svakom slučaju nemaš što izgubiti, a i kaže se: Tko pita ne skita!  

Stajanje vs. sjedenja

Razmišljate li ti i tvoj odabranik o vanjskom vjenčanju, tada svakako uzmi u obzir mogućnost da umjesto iznajmljivanja stolica vaši uzvanici stoje. Ionako službena ceremonija vjenčanja ne traje dugo, a vama će ovakav pothvat znatno olakšati budžet.

P.S.: Ipak, nabavi nekoliko stolica za starije goste koji neće moći stajati.

DIY Photo Booth

Zaboravi na Photo Booth, već umjesto njega kupi povoljniji fotoaparat, a simpatičnu pozadinu izradi sama. Zamoli samo uzvanike da tijekom slavlja ostave snimljene fotografije s bilješkama na određenom mjestu koje si za to predvidjela. Nakon vjenčanja, fotografije možeš udvostručiti i samim time uz malo truda i novca imat ćeš i predivnu knjigu gostiju.

Polaroid wedding photo booth ideas
Izvor: emmalovesweddings.com

Ponude pružatelja vjenčanih usluga

Prati ponude pružatelja vjenčanih usluga i ako je moguće pretplati se na njihov newsletter. Zašto? Zato što ćeš tada točno znati kako se kreću cijene njihovih usluga te rezervirati ih u onom trenutku kada su povoljnije.

Buketi djeveruša kao predivna dekoracija

nacini-kako-ustedjeti-na-vjencanju

Nakon službene ceremonije vjenčanja, iskoristi bukete djeveruša. Primjerice, unaprijed pripremi vaze odgovarajućeg oblika, u njih umetni bukete i rasporedi ih po stolovima. Vjeruj nam, buketi bi ionako na kraju bili bačeni, a u ovom ćeš ih slučaju pametno iskoristiti.

Izvor fotografije: danitoscano.com

Izradi sama dio cvjetnih dekoracija

Primjerice, cvjećarku angažiraj samo za pripremu vjenčanog buketa te buketa koje će nositi tvoje djeveruše, dok ostale cvjetne dekoracije izradi sama. Već smo pisale kako uštedjeti na samostalnoj izradi cvjetnih aranžmana, stoga te pozivamo da zaviriš u naš članak: Cvjetni aranžmani s kojima ćeš uštedjeti – izradi ih sama i pokupiš nekoliko korisnih savjeta.

Umjesto torte – slatki mali kolačići

Ti i dragi niste od onih mladenaca koji obožavaju torte? U tom slučaju tortu na tri kata zamijeni slatkim malim desertima. Primjerice, muffinima ili okruglim krafnama!

Izvor fotografije: NAOMI KENTON VIA ROCK MY WEDDING

Profesionalni bend zamijeni poznanicima koji se bave glazbom

Umjesto profesionalnog benda angažiraj nekoliko glazbenika iz svog mjesta čime će ostati više novaca za bajkovitu lokaciju o kojoj oduvijek maštaš. Genijalno, zar ne?

Kolači umjesto slatkiša

Budimo realne, od silne hrane i torte, malo tko uopće jede svadbene kolače, zar ne? Zato ti predlažemo pripremiti poseban stol kojeg možeš ispuniti raznoraznim slatkišima. Em ćeš proći jeftinije, em će izgledati chic!

Izvor naslovne fotografije: Canva.com