Odaberi svoje idealne muške cipele za vjenčanje u 3 koraka

Konačno si se odlučio za vjenčano odijelo za svoju svadbu? Sad je red da odabereš i svoje idealne cipele za vjenčanje.

Sigurne smo da bi umjesto odabira svojih cipela za vjenčanje radije odgledao neku utakmicu ili otišao na pivu s prijateljima.

No kako vjenčanje nije nešto što se događa svaki dan, savjetujemo ti da se ipak malo potrudiš i izgledaš tip-top na taj poseban dan.

Kako bi ti olakšale odluku oko odabira tvojih idealnih muških cipela za vjenčanje, pripremile smo ti nekoliko savjeta.

Spreman?

Pripazi na materijal od kojeg su izrađene muške cipele za vjenčanje

Najjednostavniji dizajn muških cipela za vjenčanje je svakako od crne kože s vezicama. To je ujedno i najčešći odabir cipela za vjenčanje kod mnogih mladoženja.

muske-kozne-cipele

Izvor: personalitystyle-shop.com

Iako možda do sad nisi pridavao posebnu pažnju potplatima svojih cipela, sada ti savjetujemo da učiniš upravo to.

Odaberi kožne potplate jer je koža puno praktičnija od gume. Kožne potplate daju i ljepši izgled cipelama. No slobodno ih malo zagrebi kako bi smanjio šanse da se posklizneš na plesnom podiju.

Uskladi boju svojih muških cipela za vjenčanje s odijelom

Ako si odabrao crno odijelo za svoje vjenčanje, crne kožne cipele s vezicama izbor je s kojim nikako ne možeš pogriješiti!

Crna boja cipela odgovara svim tamnim nijansama vjenčanih odijela i ostavlja vrlo formalan i elegantan dojam.

No ako si se ipak odlučio za tamno plavo odijelo, savjetujemo ti da odabereš srednje ili tamno smeđu boju cipela. Smeđe cipele ostavljaju manje formalan dojam i mogu se kombinirati i na tregere.

Smeđe cipele također odgovaraju i odijelu boje trule višnje ili odijelu tamno zelene boje. Cipele u tamno smeđoj ili crnoj boji odgovaraju i odijelu smeđe ili sive boje.

sivo-odijelo-smede-cipele

Izvor: simpleideas.wikihoo.ru

Odaberi idealan model muških cipela za vjenčanje

Postoje razni modeli muških cipela za vjenčanje, no izdvojile smo one koje mladoženje najčešće odabiru.

Popularne muške cipele za vjenčanje su Oxford cipele. Vjerujemo da znaš koje su to cipele, no nije naodmet pojasniti još jednom. Oxford cipele imaju ušiven donji dio s vezicama za gornji dio cipele.

Zbog toga one izgledaju toliko svečano. Ako nikako ne možeš odlučiti koje cipele odabrati, odaberi Oxford cipele jer sa njima ne možeš pogriješiti.

oxford-cipele-za-vjencanje

Izvor: stacyadams.com

Tu su još i Derby cipele za vjenčanje koje su veoma slične Oxford cipelama. Razlika između njih je što Derby cipele nemaju ušiven dio s vezicama za gornji dio cipele. Zbog toga su manje formalne, ali se lakše oblače i mnogo su udobnije.

derby-cipele

Izvor: menswearhouse.com

Ako si jedan od onih koji se ne boje biti drugačiji, odaberi koledžice za svoje vjenčanje. Postoje brojne varijante takvih cipela koje bi se super uklopile u mladenački, manje formalan stil.

muske-koledzice

Izvor: hendersonshoes.com

No ako su ti cijelo vrijeme na pameti samo tenisice, škicni na članak Što obuti na vjenčanje: klasične muške cipele ili tenisice?

P.S. Ne zaboravi i razgaziti svoj novi par cipela. Sigurne smo da ne želiš svoj dan vjenčanja pamtiti po krvavim čarapama ili bolnim žuljevima.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se