Petar Knežević Žeruk: Predstavljamo vam nagrađivanog barmena, miksologa za čijim okusima pate mnoga ženska nepca

Princeza.hr najveći je portal specijaliziran za vjenčanja u Hrvatskoj i Regiji. Kako bismo podržali poduzeća koja se bave pružanjem usluga i proizvodnjom/prodajom proizvoda za vjenčanja, u razdoblju od 23.3.2020. do 15.4.2020. nudimo besplatnu reklamu svim poduzećima iz branše koja su pogođena koronavirusom. Saznaj više

“A cocktail can be made by the bartender. But the cocktail also can be made by the chef.”

Drage Princeze i Prinčevi, danas vam predstavljamo fenomenalnog Petra Kneževića Žeruka iz Šibenika. Petar je poznati barista, flair bartender i LIQUID chef, a k tome i vlasnik prvog hrvatskog gin bloga! Već iz same najave možete primijetiti da će ovo biti sve, samo ne običan članak o omiljenom nam piću :).

Pa, tko je taj Petar, pitate se?

„Moje ime je Petar i poznati sam barmen sa dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu. O koktelima sam učio na kruzerima, gdje sam radio nekih devet godina. Također sam proveo godinu i pol dana u Meksiku, gdje sam isto radio u beach barovima i poznatim klubovima. Tamo sam shvatio koliko se volim igrati miješanjem raznih okusa pa sam pokrenuo krajem 2018. prvi hrvatski gin blog.

Od osmog mjeseca 2019. sam samozaposlen, dakle, krenuo sam svoj posao koji obožavam i u kojem svakodnevno guštam“ – skromno nam se predstavio Petar.

Kažemo skromno, jer Petar zaista nije običan barmen. Kako smo uspjele saznati, na održanom natjecanju barmena u pripremi before & after dinner coctaila „Barmen 2019“, Petar je osvojio nagradu za najbolju izvedbu u kategoriji Before dinner kao najimpresivniji izvođač.

Titula „Najbolja izvedba“ njemu je možda tek jedna u nizu osvojenih nagrada, no ako želite svoje goste na vjenčanoj svečanosti iznenaditi spektakularnom izvedbom barmena i njegovih šarenih koktela u raznim varijacijama, ovo je vaša prilika!

Ekstravagantni kokteli za vjenčanja

Osim što Petar svojim pićima povremeno „zagrijava“ salsa partije i rođendanske proslave, sve je traženiji barmen i za vjenčane svečanosti! „Ljubav i strast prema ovom poslu je nešto što svi prepoznaju, pa tako i mladenci koji me uvijek preporuče dalje, a ponekad i poslije svadbe angažiraju za svoje proslave s prijateljima.“

Na naše pitanje, što sve može ponuditi mladencima, Petar nam odgovara: „Moj obrt PKokteli bavi se organizacijom i pripremom raznih evenata, među njima i koktel cornerima za svadbe, ali i djevojačke i momačke večeri. Najviše se traži Gin Corner, a ponekad i Rakija ili Margarita BAR.

Naravno, u potpunosti se prilagođavam željama i mogućnostima mladenaca, trudim se zajedno s njima iznenaditi goste i ponuditi jedno sasvim drugačije vjenčanje, bez obzira na to bilo ono moderno ili rustikalno. Dakle, posebnost mojih vjenčanja i koktel usluga je što su svi kokteli prilagođeni lokaciji, mladencima, uzvanicima te ih potpisuje nagrađivani barmen sa svjetskim iskustvom.“

Razlika je u detaljima i jednom tajnom sastojku

Istražujući po čemu su to toliko nevjerojatno ukusni i skroz drugačiji Petrovi kokteli, saznale smo kada smo otkrile koliko je predan svakom detalju koji čini ovo nevjerojatno koktel iskustvo. „Kada me angažiraju, mladenci dobivaju na raspolaganje vrhunske stručnjake koji mi pomažu u kreiranju ovog vrhunskog iskustva za njih i goste. Posjedujemo svoju barsku opremu i po potrebi možemo dofurati i vlastiti šank. Rado ćemo za naše mladence izraditi i posebne menije pića i koktele s potpisom, a radimo čak i koktele za najmlađe, naravno, bezalkoholne. Mladenci također mogu birati između klasik i premium paketa.“

Na pitanje gdje nabavlja namirnice, Petar odgovara: „Sve namirnice za koktele su od domaćih OPG-ova, dok također jako pazimo na nabavu slamki i čaša i biramo samo biorazgradive s veselim naljepnicama (također ekološke). Svježe i domaće vrhunske namirnice izrazito su važne za kvalitetu koktela, no najvažniji tajni sastojak koji koristim je nezamjenjiv, a to je – ljubav!

Želite li saznati dodatne nevjerojatne informacije o gin toniku i ostalim ukusnim koktelima koje Petar može kreirati za vaš posebni dan, javite mu se putem Facebook stranice PK gin tonic Croatia ili Instagram stranice, odnosno na e-mail petarknezevic01986@gmail.com.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se