Kako se pripremiti za vjenčani govor?

Zamisli da se nalaziš u ulozi vjenčane kume ili kuma. Polovica posla je uspješno odrađena jer je tvoj vjenčani govor već napisani. No ono što tebe više brine jest javni nastup, odnosno njegova konačna priprema i prezentacija prema svim uzvanicima jer želiš da vjenčani govor ispadne kako treba.

Dopusti nam da ti pripremu ovog veličanstvenog trenutka OLAKŠAMO!

Pozorno nas prati jer slijede naši savjeti .

Pročitaj ga publici

Prije javnog nastupa savjetujemo ti da kreirani govor pročitaš prijateljici ili prijatelju koji poznaju same mladence, a i tebe. Znaj da će ti oni dati iskreno mišljenje, a i sugestije što eventualno poboljšati ili izbaciti (jer malo pretjeruješ).

Vježbaj vjenčani govor

Možda će ti ovo zvučati smiješno, ali moraš vježbati. Vježbanjem ćeš spriječiti nastanak pauzi, zamuckivanje i pogrešno izgovorene riječi. Samim time povećat ćeš svoje samopouzdanje, a i ostaviti dobar dojam na slušatelje. Ipak je ljepše slušati tečan i skladan govor, a ne gubljenje i improviziranje po svadbenoj sali.

PS: Ako će tako biti lakše, vježbaj pred ogledalom. Vjeruj nam mnogi veliki govornici se tako pripremaju za svoje važne nastupe.

S napisanim i pripremljenim govorom, tvoj javni nastup može početi, no prije pročitaj još neke savjete.

Predstavi se

Prije samog držanja govora, moraš se predstaviti. Nemoj misliti ako ti poznaješ sve uzvanike ili bar većinu da i oni znaju tebe. Stoga, znaš što ti je činiti kod započinjanja govora.

Podsjetnik za vjenčani govor

Za sve „tremaše“ preporučujemo izradu kratkog podsjetnika koji će ti, ako negdje zapneš, pomoći prisjetiti se sljedećeg dijela.

Bolje da napišeš kratke natuknice na malom papiriću, a ne da smotaš cjelokupni govor koji si toliko dugo pripremao.

To bi bilo to od nas!

Držimo fige, mada znamo da će ispasti super!

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se